Drucker chystá najväčšiu súťaž na cétečká v histórii

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 09:45 • 2 min
Drucker chystá najväčšiu súťaž na cétečká v histórii

BRATISLAVA - Vedenie Ministerstva zdravotníctva SR (MZ SR) nechce zažiť druhú kauzu s CT, preto od začiatku roka nielen porovnáva a kontroluje ceny pri väčších nákupoch, ale najnovšie chce samo robiť nákupy pre nemocnice.

slovakia

left justify in out

Prvým veľkým centrálnym nákupom je práve štartujúci tender na CT prístroje, ktorý bude zrejme najväčší v histórii slovenského zdravotníctva, uvádza autorka článku v denníku DENNÍK N. CT prístroje sú pre nemocnice dôležité, vďaka nim môžu lekári diagnostikovať rôzne ochorenia, od zápalov, nádorov, traumy, kolikových bolestí až po cievne zmeny. Súťaž bude na prístroje v štyroch kategóriách - podľa veľkosti a špecializácie nemocníc. Do polikliník by tak mali ísť najslabšie CT prístroje, do mestských nemocníc, ako je napríklad Považská Bystrica či Prievidza, by už išli výkonnejšie. Najsilnejšie prístroje by mali kúpiť fakultné a univerzitné nemocnice a nakoniec špecifické pre kardiológiu, by išli do kardiologických centier v Bratislave, Košiciach či Banskej Bystrici. Prístroje v tejto kategórii sú aj najdrahšie, mali by stáť 1,5 až dva milióny eur, v najnižšej triede pôjde o CT za 500.000 až 600.000 eur. Ministerstvo chystá aj servisné podmienky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies