Drucker chce zdravotníkov odmeňovať podľa zásluhovosti

NETKY.SK • 21 Máj 2016, 16:33 • 2 min
Drucker chce zdravotníkov odmeňovať podľa zásluhovosti

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) chce v budúcnosti odmeňovať zdravotníkov aj podľa zásluhovosti. Počíta s tým i programové vyhlásenie vlády. Takýto model považuje šéf rezortu za spravodlivejší, pomôcť má aj pri motivácii v rámci náboru nových pracovníkov.

slovakia

left justify in out

"Dnes nehovoríme o konkrétnom návrhu, ale o princípe," poznamenal Drucker.

 

Zákon o platoch zdravotníkov sa podľa svojich slov v súčasnosti otvárať nechystá. "Bola by to asi úprava do budúcna, je predčasné sa k tomu vyjadrovať. Je to o princípe, ak budeme diskutovať o tom, akým spôsobom zavádzať mechanizmy alebo princípy na motiváciu získať nových lekárov, nové sestry, nových zdravotných asistentov, tak tie princípy odmeňovania by nemali byť postavené rýdzo na tom, koľko majú odpracovaných rokov, ale na tom, akú činnosť vykonávajú," vysvetlil Drucker.

 

Ministerstvo v súčasnosti analyzuje model kompetencií, napríklad sestry by ich mohli dostať viac. Drucker plánuje pre zdravotníkov pripraviť kategórie s konkrétnymi kompetenciami, na tie by sa malo potom naviazať aj odmeňovanie. "Tak aby bolo zrejmé, že za jednotlivé typy kompetencií budú mať aj nejaké náležité odmeňovanie," priblížil Drucker. Ako poznamenal, každá doba si pýta valorizáciu, a treba sa pripraviť na to, že by mala byť v budúcnosti do značnej miery postavená aj na zásluhovosti.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies