Drsný odkaz Svetlany Cichanovskej na verdikt súdu: Nezastavíme sa!

NETKY.SK • 14 December 2021, 14:27 • 2 min
Drsný odkaz Svetlany Cichanovskej na verdikt súdu: Nezastavíme sa!

MINSK - Líderka bieloruskej opozície Sviatlana Cichanovská reagovala na utorňajší verdikt súdu, ktorý poslal jej manžela Siarheja na 18 rokov do väzenia.

slovakia

left justify in out

"Diktátor sa verejne mstí svojim najsilnejším protivníkom. Politických väzňov súdi v neverejných procesoch a dúfa, že bude pokračovať v represiách v tichosti. Ale celý svet to sleduje. Nezastavíme sa," napísala na sociálnej sieti. So slovami, že ide o pomstu režimu autoritárskeho prezidenta Alexandra Lukašenka. Informovala o tom agentúra AFP.
 

img

 

Očakávaný utorňajší verdikt v procese s predstaviteľom bieloruskej opozície Siarhejom Cichanovským bude "nezákonný" a bude náročné prijať ho. Uviedla to jeho manželka ešte pred pojednávaním na sociálnej sieti Telegram.
 
Cichanovskej manžel Siarhej plánoval v prezidentských voľbách v Bielorusku, ktoré sa konali v auguste 2020, kandidovať proti prezidentovi Alexandrovi Lukašenkovi, pripomína agentúra DPA. Koncom mája 2020 ho však na jednom z mítingov zadržali. Namiesto neho sa o priazeň voličov uchádzala jeho manželka, ktorá podľa oficiálnych výsledkov s Lukašenkom prehrala. Získala len okolo desať percent hlasov. Bieloruská opozícia i Západ však tieto voľby a ich výsledky označili za zmanipulované a Lukašenka ako legitímneho prezidenta neuznali.

 

img

Predstaviteľku bieloruskej opozície Maryju Kalesnikavovú v septembri tohto roka odsúdili na 11 rokov odňatia slobody. Viktara Babaryku, ktorému takisto znemožnili kandidovať proti Lukašenkovi, v júli 2021 odsúdili na 14 rokov väzenia.

 

Možno vás zaujme: Bielorusko odpovedalo na nové sankcie Západu! Zakáže lety z EÚ a Británie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies