Dron narušil prevádzku medzinárodného letiska v Dubaji

NETKY.SK • 15 Február 2019, 15:51 • 2 min
Dron narušil prevádzku medzinárodného letiska v Dubaji

DUBAJ - Dron spozorovaný v blízkosti medzinárodného letiska v Dubaji narušil dnes dopoludnia tamojšiu dopravu. Lety boli pozastavené na približne pol hodiny, oznámila tlačová kancelária emirátu Dubaj. Prevádzku letiska, ktoré je jedným z najrušnejších na svete, medzičasom obnovili.

slovakia

left justify in out

Odlety boli podľa vyhlásenia samotného letiska pozastavené od 10.13 h do 10.45 h miestneho času  "vzhľadom na podozrenie z dronovej aktivity". Pasažieri sa predtým na sociálnych sieťach sťažovali na meškania. Podľa webovej stránky letiska niekoľko desiatok letov odštartovalo s väčším oneskorením.

 

 

Medzinárodné letisko Dubaj nedávno oznámilo, že si vlani piaty rok po sebe udržalo pozíciu najrušnejšieho letiska sveta podľa počtu medzinárodných cestujúcich. Bezposádkové lietadlá narušili jeho prevádzku už v minulosti, pričom straty spôsobené meškaním a presmerovaním letov predstavovali milióny dolárov. Majitelia dronov musia medzičasom v Spojených arabských emirátoch (SAE), ktorých súčasťou je aj Dubaj, registrovať takéto zariadenia na úrade pre civilnú leteckú dopravu. Majú tiež zakázané umiestňovať na drony kamery alebo lasery a prevádzkovať ich v určitých oblastiach.

 

 

Drony spôsobujú čoraz viac problémov leteckej doprave vo svete. V decembri minulého roka bolo letisko Gatwick pri Londýne, druhé najrušnejšie v Británii, ochromené v dôsledku pozorovania dronov na 36 hodín, čo viedlo k zrušeniu alebo odkloneniu okolo 1000 letov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona