Drogového dílera z Košíc chytili po poslednom obchode, v aute mal 16-tisíc eur

NETKY.SK • 22 Marec 2016, 11:43 • 2 min
Drogového dílera z Košíc chytili po poslednom obchode, v aute mal 16-tisíc eur

BRATISLAVA – Väčšie množstvo drog, aj peňazí zaistili policajti po akcii zameranej na zadržanie drogového dílera z Košíc.

slovakia

left justify in out

Tridsaťpäťročného Maximiliána M. sledovala Národná kriminálna agentúra už dlhší čas. Chytili ho na spiatočnej ceste po poslednom úspešnom obchode. Maximilián si totiž metamfetamín v pravidelných intervaloch raz až dvakrát týždenne zadovažoval z rôznych domácich aj zahraničných zdrojov.

 

Minulú stredu vycestoval do Karvinej a českí policajti potvrdili, že sa stretol s osobou, od ktorej drogy odoberal. Ako informoval hovorca Prezídia PZ Michal Slivka, pri návrate do Košíc Maximiliána zadržali kukláči na ceste pri Ružomberku. Pri sebe mal metamfetamín, z ktorého by sa dalo pripraviť 65 až 260 dávok. V aute mal 16-tisíc eur v hotovosti.

 

Pri ďalších domových prehliadkach, prehliadkach iných priestorov a vozidiel v Košiciach policajti zaistili metamfetamín, z ktorého by sa dalo pripraviť od 4 100 do takmer 16 700 bežných dávok drogy. Len deň pred jeho zadržaním sa policajtom v Košiciach podarilo odhaliť tzv. mŕtvu schránku, kde ukrýval drogy. Išlo o skrýš v múriku v blízkosti garáže, ktorú používal. Bolo tam 29 striekačiek s pervitínom.


Pervitín predával len uzavretej skupine odberateľov a odporučeným alebo známym osobám. Veľmi opatrný bol aj pri komunikácii, využíval internet, sociálne siete, mobilné aplikácie, telefóny a siete cudzích operátorov. Za obzvlášť závažný drogový zločin hrozí obvinenému Košičanovi trest na 10 až 15 rokov. Vyšetrovateľ navrhol jeho väzobné



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies