Drogového bosa Guzmána previezli späť do väznice Antiplano

NETKY.SK • 9 Január 2016, 13:44 • 2 min
Drogového bosa Guzmána previezli späť do väznice Antiplano

MEXIKO - Mexická generálna prokurátorka Arely Gómezová dnes oznámila, že narkobarón Joaquín "El Chapo" Guzmán bol prevezený späť väznice Antiplano - toho istého nápravného zariadenia s maximálnym stupňom stráženia, z ktorého vlani 11. júla ušiel tunelom dômyselne prekopaným do sprchy vo svojej cele.

slovakia

left justify in out

Guzmána zadržali v piatok nadránom príslušníci mexickej námornej pechoty v západomexickom pobrežnom meste Los Mochis, ktoré leží v jeho rodnom štáte Sinaloa.


Prokurátorka uviedla, že Guzmána sa podarilo vypátrať a vystopovať sčasti aj preto, že plánoval nakrútiť životopisný film o svojom úteku. Jeho ľudia boli totiž v kontakte s hercami a producentmi, ktorí zaviedli zodpovedné úrady do domu, kde sa drogový bos prezývaný El Chapo (Krpec) ukrýval, vysvetlila televízna stanica NBC News.


Gómezová hovorila v noci nadnes na letisku v mexickej metropole, kde námorná pechota predviedla narkobaróna pred novinárov. Guzmána potom naložili do vrtuľníka námorných síl a odviezli nazad do väznice Antiplano.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies