Drogová vojna v Mexiku pokračuje, vo Veracruze objavili ďalších 11 obetí

NETKY.SK • 23 September 2011, 21:56 • 2 min
Drogová vojna v Mexiku pokračuje, vo Veracruze objavili ďalších 11 obetí

Drogová vojna v Mexiku pokračuje, vo Veracruze objavili ďalších 11 obetí

slovakia

left justify in out

img

Najmenej 11 ďalších obetí objavili vo štvrtok v oblasti mexického mesta Veracruz, len dva dni po tom, ako v kedysi pokojnom prístavnom meste našli 35 tiel.
Telá objavili vo štvrtok v menších skupinách v rôznych častiach mesta, a to aj napriek prísnym bezpečnostným opatreniam, ktoré zaviedli z dôvodu schôdzky štátnych prokurátorov a predstaviteľov rezortu spravodlivosti.
V utorok vo Veracruze zavraždili 35 ľudí, ktorí boli podozriví zo spojenia z drogovými gangmi. Ich telá naložili na dve nákladné autá, ktoré zanechali pod diaľničným mostom na predmestí Boca del Río.
Väčšina násilností súvisiacich s obchodom s drogami sa v Mexiku roky odohrávala pri severnej hranici s USA, avšak vlna násilia sa za posledné mesiace preniesla aj do ostatných častí krajiny, keď sa pašerácke skupiny snažia nájsť nové prepravné cesty.
V Mexiku zabili približne 42.000 ľudí, odkedy mexický prezident Felipe Calderón v roku 2006 vyhlásil "vojnu" drogovým gangom.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona