Drogová razia: Vo Vietname sa polícii podarilo zlikvidovať najväčší gang v krajine

NETKY.SK • 2 Jún 2017, 12:01 • 2 min
Drogová razia: Vo Vietname sa polícii podarilo zlikvidovať najväčší gang v krajine

HANOJ - Vietnamskej polícii sa podarilo rozbiť najväčší drogový gang, aký doposiaľ pôsobil v tejto ázijskej krajine.

slovakia

left justify in out

Skonfiškovali extázu v hodnote 7,84 milióna eur. S odvolaním sa na tamojšie štátne médiá o tom dnes informovala agentúra DPA.

Polícia vykonala vo štvrtok razie v 13 laboratóriách v Hočiminovom Meste a zadržala vyše 20 ľudí. Pri zásahoch zhabala 500.000 tabletiek extázy a 120 kilogramov látky, z ktorej sa táto droga používaná na večierkoch pripravuje. Zabavila tiež hotovosť desať miliárd vietnamských dongov (392.438 eur) a sedem áut.

Pravdepodobného šéfa tohto gangu Vana Kinha Duonga zatkli a uväznili v roku 2008 za prechovávanie drog. Neskôr sa mu však podarilo z väzenia utiecť a založiť si spoločne s príbuznými pod falošným menom vlastný gang, uviedol vietnamský spravodajský portál VN Express s odvolaním sa na policajné zdroje.

Táto zločinecká skupina pôsobila do apríla v Hočiminovom Meste, Hanoji a viacerých provinčných metropolách na juhu Vietnamu. VN Express ďalej viedol, že gang predal od začiatku roka 2016 dovedna zhruba 200.000 tabletiek extázy.

Vietnam má jedny z najprísnejších drogových zákonov na svete; osobám usvedčeným z predaja viac ako 300 gramov ilegálnych narkotík tam hrozí trest smrti.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies