Drogba ukončil po 20 rokoch hráčsku kariéru

NETKY.SK • 22 November 2018, 08:47 • 2 min
Drogba ukončil po 20 rokoch hráčsku kariéru

Londýn - Futbalový reprezentant Pobrežia Slonoviny Didier Drogba ukončil po 20 rokoch úspešnú hráčsku kariéru.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťročný kanonier sa najviac preslávil v drese londýnskej Chelsea, za ktorú strelil v 381 zápasoch 164 gólov. V jej drese vyhral štyrikrát Premier League i Pohár FA a v roku 2012 Ligu majstrov. Za národný tím odohral 105 a so 65 presnými zásahmi je historicky najlepší strelec krajiny.

 

Naposledy pôsobil vo Phoenixe Rising v United Soccer League, druhej najvyššej súťaži USA. V tomto roku dal v 12 dueloch sedem gólov.

 

"Chcem sa poďakovať všetkým hráčom, trénerom, tímom a fanúšikom, s ktorými som sa stretol a ktorí sa postarali, že táto cesta bola nezabudnuteľná. Ak vám niekto povie, že vaše sny sú príliš veľké, len mu poďakujte a pracujte ešte tvrdšie a šikovnejšie, aby ste ich premenili na realitu," napísal na twitter.

 

Drogba odštartoval kariéru vo Francúzsku, cez Le Mans, Guingamp a Marseille sa dostal prvýkrát do Chelsea v roku 2004. O osem rokov neskôr prestúpil do čínskeho Šanghaju Šenhua, no o dva roky, s krátkou zastávkou v Galatasaray Istanbul, bol späť. V roku 2015 zamieril do zámoria, kde pôsobil v Montreale a naposledy vo Phoenixe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona