Drogba sa pripravuje na odchod z Chelsea

NETKY.SK • 20 Apríl 2012, 10:54 • 2 min
Drogba sa pripravuje na odchod z Chelsea

Drogba sa pripravuje na odchod z Chelsea - Futbal LONDÝN - Didier Drogba sa vo štvrtok v noci priblížil k dohode o prestupe do Shanghai Shenhua, ktorá by mu vyniesla 6. 7 milióna libier ročne.

slovakia

left justify in out

imgLONDÝN - Didier Drogba sa vo štvrtok v noci priblížil k dohode o prestupe do Shanghai Shenhua, ktorá by mu vyniesla 6.7 milióna libier ročne.

Drogba dal prvý gól v nedeľňajšom semifinálovom zápase FA Cupu, v ktorom Chelsea zdolala Tottenham v pomere 5-1 a taktiež dal víťazný gól proti Barcelone.
Ale 34-ročný hráč si je prakticky istý, že toto je jeho posledná sezóna v Chelsea, kde sa vynikajúco prezentoval počas uplynulých rokov. Od budúcej sezóny by mal hrávať po boku svojho bývalého tímového spoluhráča, Nicolasa Anelku,v čínskom klube Shanghai Shenhua.

Očakáva sa, že útočník z Pobrežia Slonoviny podpíše dvojročnú zmluvu v hodnote 130.000 libier týždenne po zdanení. Drogba bol ochotný zostať, ale Chelsea mu ponúkla len 12 mesačné predĺženie zmluvy, a nie na dva roky, ako požadoval jeho agent.

Ak by Chelsea, aktuálne na šiestom mieste v tabuľke Premier League, vyhrala tohtoročnú Ligu majstrov a neskončila by do 4.miesta v lige, tak by napriek tomu mala istú účasť v budúcoročnej skupinovej fáze Ligy majstrov. Toto pravidlo presadila UEFA po tom, ako v roku 2005 Liverpool vyhral Ligu majstrov a nepodarilo sa mu skončiť do 4.miesta v lige a preto nemohli obhajovať titul.

Tím na 4.mieste by potom hral Európsku ligu spolu s Liverpoolom, ktorý je víťazom tohtoročného Carling Cupu, a ďalší najlepšie umiestnený tím v Premier League.

Tottenham (štvrtý) a Newcastle (piaty) sú najviac ohrozené týmto pravidlom a keďže do konca sezóny zostáva už iba 5 kôl, tak im hrozí, že aj keby skončili na 4.mieste, tak im to nemusí stačiť na Ligu majstrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies