Drogba: Frank Lampard ma presvedčil, aby som zostal v Chelsea

NETKY.SK • 22 November 2015, 16:00 • 2 min
Drogba: Frank Lampard ma presvedčil, aby som zostal v Chelsea

LONDÝN – Legenda londýnskej Chelsea Didier Drogba prezradil, že jediná esemeska od Franka Lamparda ho presvedčila, aby zostal na Stamford Bridge, keď bol na prahu odchodu.

slovakia

left justify in out

Tridsaťsedemročný útočník z Pobrežia Slonoviny vo svojej novej autobiografii "Záväzok" prezradil, že počas ťažkého obdobia pod vedením trénera Luiza Felipeho Scolariho v roku 2008 bol veľmi blízko k odchodu z klubu. Vtedy zasiahol Lampard a zvyšok už poznáme.

"Chlap, ktorý ma jednou rukou presvedčil, aby som zostal, bol Frank Lampard," napísal Drogba vo svojej knihe. "Napísal mi: ’Ahoj DD, dúfam, že ostávaš, pretože musíme spolu vyhrať ligu a musíme spolu vyhrať Ligu majstrov."

 


Preskočme zopár rokov a dostávame sa k historickému momentu tohto hráča. Píše sa rok 2012 a do finále Ligy majstrov sa prebojovali Chelsea a Bayern Mníchov, ktoré sa konalo 19. mája na domácej pôde Bavorov v Allianz Arene. Blížil sa záver zápasu a diváci stále nevideli ani jeden gól, keď sa v 83. minúte presadil domáci Thomas Muller aposlal Bayern do vedenia 1-0. Fanúšikovia už pomaly oslavovali triumf v najprestížnejšej futbalovej súťaži na svete, keď v 88. minúte nečakane udrel Didier Drogba a poslal zápas do predĺženia. Ani predĺženie však neprinieslo rozuzlenie tohto súboja a prišiel na rad penaltový rozstrel. Bayern už viedol 2-0, ale nakoniec prehral 3-4, keď rozhodujúcu penaltu premenil opäť Drogba a v Londýne vypukol futbalový ošiaľ.

 

Drogba, okrem tohto triumfu v Lige majstrov, získal s Chelsea aj dva majstrovské tituly Premier League a pridal jeden z FA Cupu. Počas deviatich sezón v klube strelil 164 gólov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona