Drobné poľnohospodárske stroje budú môcť ísť na cesty

NETKY.SK • 29 Máj 2013, 17:49 • 2 min
Drobné poľnohospodárske stroje budú môcť ísť na cesty

BRATISLAVA - Drobné poľnohospodárske vozidlá a vozidlá na lesné práce, ktoré nie sú oficiálne schválené na prevádzku v cestnej premávke, sa budú môcť legálne používať aj na cestách za podmienky, že budú mať vydané zvláštne evidenčné číslo obsahujúce písmeno C. Vyplýva to z novely zákona o cestnej premávke, ktorú dnes poslanci posunuli do druhého čítania.

slovakia

left justify in out

Zvláštne evidenčné číslo na tento účel však umožní používanie vozidiel iba na cestách III. triedy, miestnych a účelových komunikáciách, a to za nezníženej viditeľnosti. Na ostatných cestách alebo za zníženej viditeľnosti budú môcť byť používané takéto vozidlá len na základe výnimky, ktorá sa bude udeľovať na vymedzený čas a konkrétnu trasu vozidla.

Návrh podľa predkladateľov, poslancov za Smer-SD, obsahuje aj stručnú novelu zákona o správnych poplatkoch, v ktorej sa oslobodzuje od poplatku udelenie výnimky, ktorá umožní používanie vyššie uvedených vozidiel na cestách I. a II. triedy alebo za zníženej viditeľnosti, čo znamená, že vlastníci týchto vozidiel budú podliehať iba poplatku za pridelenie zvláštneho evidenčného čísla obsahujúceho písmeno C.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona