Droba: Chaos s parkovaním v Bratislave pokračuje

NETKY.SK • 9 December 2016, 16:10 • 2 min
Droba: Chaos s parkovaním v Bratislave pokračuje

BRATISLAVA - Parkovanie v Bratislave je veľký chaos. Živelné a hlavne neriešené. Po včerajšom hlasovaní mestských poslancov je však jasné, že zmätok pokračuje. Hodnotí novú parkovaciu politiku v hlavnom meste poslanec NR SR za SaS Juraj Droba.

slovakia

left justify in out

Dodáva, že pôvodný návrh zmenilo obrovské množstvo pripomienok a schválený bol napokon „ježko-pes krížený s elektrickým generátorom“. „Mám dojem, že predkladatelia len chceli silou-mocou niečo schváliť a v zozname predvolebných sľubov napísať - splnené. Ľudia, ktorým záleží na Bratislave, sa však s touto pseudo - parkovacou politikou určite neuspokoja,“ hovorí Droba.

 

Napriek tomu, že on sám je fanúšikom ekologickejšej a úspornejšej dopravy, najčastejšie používa skúter alebo bicykel, má pocit, že schválená parkovacia politika hovorí len o tom, že autá sú zlé, no neprináša žiadne alternatívne riešenia. „Kde sú záchytné parkoviská, kde je fungujúca integrovaná doprava, kde je čistá MHD, kde je ucelená sieť cyklotrás?“, pýta sa poslanec.

 

Tvrdí, že keď tieto otázky budú vyriešené, nepochybuje, že viacerí ľudia vystúpia z áut a začnú používať pekné vlaky, moderné električky a bicykle na bezpečných trasách. „Dovtedy, bohužiaľ, bude všetko po starom. Aj napriek tomu, čo sa včera schválilo,“ uzatvára Droba.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies