Držiteľ Kristáľového krídla Stanislav Štepka má plány na ďalšie štyri roky

NETKY.SK • 17 Január 2011, 12:51 • 2 min
Držiteľ Kristáľového krídla Stanislav Štepka má plány na ďalšie štyri roky

Držiteľ Kristáľového krídla Stanislav Štepka má plány na ďalšie štyri roky

slovakia

left justify in out

Dramatik, spisovateľ, herec a režisér Stanislav Štepka, zakladateľ Radošinského naivného divadla a geograf, pedagóg, horolezec, cestovateľ aj publicista a spisovateľ František Kele si z rúk predsedníčky vlády SR Ivety Radičovej prevzali v nedeľu večer (16.1.) ocenenie Krištáľové krídlo za celoživotné dielo.
      Stanislav Štepka, ktorý populárne divadlo založil už v roku 1963, pri poďakovaní za ocenenie s humorom jemu príslovečným povedal, že na javisku Slovenského národného divadla stojí prvýkrát.
      „Mal som trému, priznám sa, ale niet nad moje dosky, kde sa cítim dobre, kde môžem večer na tom javisku naozaj povedať to, čo mám spolu s mojím divadlom na srdci aj na jazyku. Ale dobre sa mi hovorilo aj tu a som veľmi rád, že porota ocenila našu prácu v Radošinskom naivnom divadle. Odovzdanie tejto ceny ešte neznamená, že by som mal odísť do dôchodku. Máme ešte veľa plánov, len aby sme mali čas a boli sme zdraví. Robíme už na novej hre a máme plány na štyri roky konkrétnych titulov a tém, ktoré chceme na javisku stvárniť,“ povedal pre TASR.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies