Dražba pre ťažko chorého Čišovského: Hamšík si kúpil Nedvědove kopačky

NETKY.SK • 13 Január 2016, 13:45 • 2 min
Dražba pre ťažko chorého Čišovského: Hamšík si kúpil Nedvědove kopačky

PLZEŇ - Charitatívna akcia "Kopeme pre Čiša" na pomoc bývalému slovenskému reprezentantovi a futbalistovi plzenskej Viktorie Mariánovi Čišovskému trpiacemu zákernou chorobou amyotrofická laterálna skleróza (ALS) sa skončila veľmi úspešne.

slovakia

left justify in out

Spolok 28 s predsedom Pavlom Horváthom získal 1,5 milióna českých korún (55-tisíc eur). Čišovský 9-tisíc eur z tejto sumy venoval nadácii Alsa, ktorá podporuje osoby zasiahnuté rovnakým ochorením.


Spomedzi kopačiek slovenských hráčov najviac vyniesla futbalová obuv Mareka Hamšíka (53 000 Kč/1960 eur). "Keď som sa dozvedel, že do tejto dobročinnosti venoval svoje kopačky aj Pavel Nedvěd, rozhodol som sa ich kúpiť. Financie jednak pomôžu ´Čišovi´, veľmi mu držím palce. Patrí mu moje veľké uznanie za ťažký boj proti chorobe. Na druhej strane, každý vie, čo pre mňa znamená Pavel. Je mojím kamarátom a futbalovým vzorom," uviedol na svojej oficiálnej internetovej stránke 28-ročný stredopoliar talianskeho SSC Neapol Hamšík. Banskobystrický rodák Nedvědove kopačky vydražil za 115-tisíc Kč (4260 eur). Bola to tretia najvyššia suma celej aukcie. Čišovského kopačky za 282 828 Kč (10 475 eur) dostali hráči Plzne, za kopačky Davida Limberského záujemca dal 150-tisíc Kč (5555 eur).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies