Draxler: Zmeny v kontinuálnom vzdelávaní by mohli prísť krátko po voľbách

NETKY.SK • 28 November 2015, 14:09 • 2 min
Draxler: Zmeny v kontinuálnom vzdelávaní by mohli prísť krátko po voľbách

BRATISLAVA - Systém kontinuálneho vzdelávania učiteľov by sa mohol zmeniť už krátko po parlamentných voľbách.

slovakia

left justify in out

Pripustil to dnes minister školstva Juraj Draxler. Zmeny by sa podľa jeho slov mali dotknúť finančnej stránky systému.

 

"Pravdepodobne smerujeme k tomu, že sa odčlení systém príplatkov alebo tá platová časť od samotného systému kontinuálneho vzdelávania," uviedol dnes Draxler. V súčasnosti si učitelia prostredníctvom kreditov prilepšujú k platu. Šéf rezortu školstva dodal, že každý zo školského prostredia sa zhodne na tom, že systém je zle nastavený. "Našťastie, toto je téma, kde tie technické riešenie nie je až tak zložité pripraviť. Takže tam si predstavujem, že skutočne budeme po voľbách pripravení s konkrétnym návrhom, ako má vyzerať kontinuálne vzdelávanie," dodal Draxler.

 

O téme kontinuálneho vzdelávania diskutovali aj účastníci dnešného okrúhleho stola o školstve, ktorý zvolal šéf rezortu. Draxler avizuje, že po skončení okrúhleho stola budú pokračovať odborné diskusie, ktoré budú viesť analytici. Tí pripravia koncepčné materiály o tom, ako má slovenské školstvo vyzerať. "Jedna z kľúčových tém, ktoré tu zaznievali, bolo, že slovenskému školstvu chýba stabilita. Politické reprezentácie nie sú dohodnuté na tom, ako má slovenské školstvo vyzerať, a práve to chceme zmeniť aj týmto okrúhlym stolom, aj tými následnými diskusiami," priblížil s tým, že treba koncepčné dokumenty, za ktoré sa postaví dominantná časť školského prostredia, ale aj politickej reprezentácie.

 

O situácii v slovenskom školstve a riešeniach problémov dnes diskutujú predstavitelia profesijných organizácií z oblasti školstva, zástupcovia školských odborov, zriaďovateľov, občianskych združení, ako aj rektori a dekani vysokých škôl, analytici a predstavitelia Slovenskej akadémie vied. Ide už o druhé takéto stretnutie, prvé sa uskutočnilo v marci tohto roka.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies