Draxler: Školy musia byť obozretné, koho pustia diskutovať so žiakmi

NETKY.SK • 16 September 2015, 12:55 • 2 min
Draxler: Školy musia byť obozretné, koho pustia diskutovať so žiakmi

BRATISLAVA – Pri ponukách na diskusie a prednášky, ktoré prichádzajú z externého prostredia, by mali byť školy obozretné. Uviedol to dnes minister školstva Juraj Draxler v súvislosti s diskusiami o utečeneckej kríze v školách. Šéf rezortu školstva zdôraznil, aby si školy dôkladne preverili, koho pustia diskutovať so žiakmi.

slovakia

left justify in out

"Ak ide o ľudí, ktorí sú napríklad z prostredia vysokých škôl alebo Slovenskej akadémie vied, tam pravdepodobne je nejaká záruka, že ide o ľudí, ktorí majú akademický background a teda vedia informácie podávať komplexne," vysvetlil Draxler. Ak však príde ponuka na diskusiu alebo na prednášku z občianskych združení alebo zo záujmových skupín, treba si to podľa Draxlera veľmi podrobne preveriť. "Ak vidíme, že sú tam nejaké extrémistické názory, nepozývať takýchto ľudí na pôdu škôl," vyzval dnes po rokovaní vlády.

 

Minister už v pondelok (14.9.) varoval v súvislosti s diskusiami o utečeneckej kríze pred šírením extrémistických nálad v školských zborovniach a triedach. "Nie je možné vyhnúť sa náročným diskusiám na túto tému. Dôrazne však upozorňujem, že školstvo musí vo svojej podstate zostať apolitické. Ministerstvo bude zvlášť pozorne sledovať prejavy politického extrémizmu a v prípade potreby v spolupráci s príslušnými orgánmi zasiahne," povedal vtedy Draxler. Diskusie podľa neho nesmú prerásť do výrokov proti ľudskej dôstojnosti či propagácie hnutí, ktorých cieľom je potláčanie demokratického zriadenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies