Draxler: Školstvo musí rezonovať v programovom vyhlásení budúcej vlády

NETKY.SK • 17 December 2015, 18:19 • 2 min
Draxler: Školstvo musí rezonovať v programovom vyhlásení budúcej vlády

TRENČÍN – Skvalitňovanie školstva na Slovensku, aktuálne projektové výzvy a možnosti získania finančných príspevkov zo štrukturálnych fondov boli hlavnými bodmi dnešného rokovania ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR Juraja Draxlera s predsedom Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslavom Baškom a šéfkou odboru školstva Úradu TSK Danielou Hilčíkovou.

slovakia

left justify in out

„Mojím zámerom je, aby v programovom vyhlásení budúcej vlády školstvo veľmi intenzívne rezonovalo, vrátane toho, koľko má ísť v budúcnosti na platy učiteľov. Je preto dôležité, aby sme si aj takéto veci so školským prostredím, priamo na školách oddiskutovali. Dozvedám sa od riaditeľov, čo ich trápi, aké sú podľa nich priority toho, čo treba v školstve riešiť a zároveň máme možnosť vyjasňovať si odpovede na mnohé otázky,“ priblížil minister, ktorý sa v priestoroch Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Trenčíne stretol s riaditeľmi základných a stredných škôl.

 

„Musím povedať, že Trenčiansky samosprávny kraj a jeho školy sú lídrami v duálnom vzdelávaní, pretože ako kraj máme najviac žiakov zapojených v duálnom systéme vzdelávania. Je to 100 žiakov, 12 firiem – zamestnávateľov z Trenčianskeho samosprávneho kraja a šesť stredných odborných škôl,“ doplnil Baška.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies