Draxler: Požiadavka SKU na zvýšenie platov o 140 eur je nereálna

NETKY.SK • 25 Október 2015, 13:55 • 2 min
Draxler: Požiadavka SKU na zvýšenie platov o 140 eur je nereálna

BRATISLAVA - Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Juraj Draxler považuje požiadavku Slovenskej komory učiteľov (SKU), ktorá žiada od budúceho roka zvýšenie platov o 140 eur, za nereálnu. Uviedol to dnes v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12.

slovakia

left justify in out

SKU prišla tento týždeň s požiadavkou zvýšiť tarifné platy všetkých pedagogických a odborných zamestnancov v regionálnom školstve od budúceho roka o 140 eur a o 90 eur od začiatku roka 2017. Tvrdí, že ju k tomu núti sociálne a spoločenské postavenie učiteľov, ktoré považuje ďalej za neudržateľné a neodrážajúce mieru kvalifikácie, náročnosti a prospešnosti ich práce.

 

„Nemôžete prísť s tým, že sa má pripravený štátny rozpočet zmeniť rádovo o pol miliardy. To jednoducho nie je možné takto za niekoľko dní,“ uviedol okrem iného Draxler.

 

Zároveň však zdôraznil, že sa razantne hlási k navyšovaniu platov učiteľov.

 

Iný názor mal poslanec Miroslav Beblavý (#Sieť). “Oni len žiadajú to, čo im sľuboval ešte pán Čaplovič, keď bol ministrom tejto vlády. Ak je to nereálne, tak im to sľubovala strana Smer,“ oponoval.

 

Názor, že so svojou požiadavkou na zvýšenie platov prichádzajú neskoro, odmietol aj Branislav Kočan, riaditeľ SKU pre Bratislavský kraj. „Nie je pravda, že prichádzame neskoro, učitelia sa o svoje práva a konkrétne mzdy hlásia dlhodobo,“ povedal.

 

Učitelia aj tento rok pravdepodobne dostanú koncoročné odmeny. „Dúfam, že áno, jednám s ministrom financií aj o takomto balíčku. Ja pevne verím, že budem úspešný. V tejto chvíli diskutujeme o sume 100 eur,“ reagoval na otázku minister.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies