Draxler obhajoval pred parlamentným výborom súťaž na učebnice angličtiny

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 10:28 • 2 min
Draxler obhajoval pred parlamentným výborom súťaž na učebnice angličtiny

BRATISLAVA – Minister školstva Juraj Draxler dnes pred členmi školského parlamentného výboru obhajoval tender na dodanie didaktickej nadstavby k učebniciam angličtiny. Na súťaž upozornil nezaradený poslanec Miroslav Beblavý.

slovakia

left justify in out

Problém je podľa jeho slov v tom, že štát ide kupovať to, čo už dnes majú žiaci k dispozícii. Taktiež zdôraznil, že podmienky v súťaži boli prispôsobené pre jedného uchádzača a nedokázali im vyhovieť ani renomované zahraničné vydavateľstvá. "Ak by bol takýto tender vyhlásený štandardne, tak by sa doňho zahraniční vydavatelia prihlásili," uviedol dnes Beblavý. Problémom podľa jeho slov bola podmienka, že metodické príručky museli byť v slovenskom jazyku, čo niektorí zahraniční vydavatelia podľa jeho tvrdení nespĺňajú. Beblavý ďalej zdôraznil, že v situácii, keď štát nie je schopný zabezpečiť deťom nové učebnice angličtiny už štyri roky, ide kupovať nadstavbu. Celý tender má podľa jeho slov hodnotu takmer 20 miliónov eur.

 

Podľa šéfa rezortu školstva ide o sumu, ktorá je rámcová. "V tejto chvíli má projekt hodnotu 11,3 milióna eur," reagoval Draxler. Súťaž bola podľa jeho slov štandardná. Obstarávanie bolo uverejnené v slovenskom vestníku a vo vestníku EÚ a prebehla elektronická dražba. "Odmietam tvrdenia, že nejakým spôsobom bola zmanipulovaná,“ zdôraznil.

 

To, aby boli metodiky v slovenčina, bola podľa Draxlera požiadavka na základe prieskumov u učiteľov. Minister pritom poukázal, že pre zahraničné firmy nebol problém predložiť materiály v slovenčine. "Tieto vydavateľstvá už dnes vydávajú príručky v slovenčine," vysvetlil Draxler. Minister si taktiež nemyslí, že podmienky boli nastavené úzko. "Nezachytil som, že by boli nejaké vážne pripomienky k verejnému obstarávaniu, až teraz, keď prebehol celý proces, tak sa ozval pán poslanec Beblavý," dodal.

 

Zasadnutia sa zúčastnili aj predstavitelia zahraničných vydavateľstiev. Zhodne tvrdia, že podmienky v súťaži boli úzko špecifikované a čas na to, aby sa do tendra prihlásili, bol krátky.

 

Beblavý navrhoval uznesenie, podľa ktorého by ministerstvo zaviazali, aby zmluvu s víťaznou firmou nepodpísali. Uznesenie však členovia výboru neodobrili.

 

 

mam von

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies