Draxler: Neúčasť Slovenskej komory učiteľov na okrúhlom stole nebude strata

NETKY.SK • 27 November 2015, 15:33 • 2 min
Draxler: Neúčasť Slovenskej komory učiteľov na okrúhlom stole nebude strata

BRATISLAVA - Neúčasť Slovenskej komory učiteľov (SKU) na sobotňajšom (28.11.) okrúhlom stole o školstve nebude strata pre slovenské školstvo, bude to však strata pre SKU. Uviedol to dnes minister školstva Juraj Draxler v reakcii na vyhlásenie komory, v ktorom avizovala, že sa podujatia nezúčastní.

slovakia

left justify in out

"Samotná SKU svoju účasť potvrdila a deň pred podujatím ju teatrálne odmietla. Účasť na podujatí bude vysoko reprezentatívna, takže si nemyslím, že to bude strata pre slovenské školstvo, rozhodne to však bude strata pre SKU," uviedol Draxler. Podľa jeho slov, zo strany niektorých predstaviteľov SKU ide už v tejto chvíli len o čistú politiku. "Vyzývam predsedníčku SKU, aby si v tomto urobila poriadok. S predstaviteľmi SKU, vrátane pána Vladimíra Crmomana či Branislava Kočana, sa stretávam pri každej kľúčovej téme, či už sa to týka legislatívy alebo napríklad Štátnych vzdelávacích programov," povedal Draxler.

 

Crmoman podľa jeho slov dokonca spolurozhoduje o eurofondových projektoch v školstve, ako člen Komisie pre prioritnú os Vzdelávanie v rámci Operačného programu Ľudské zdroje. "Nechcel som to vyťahovať, ale v prípade niektorých pánov mi už došla trpezlivosť," dodal šéf rezortu školstva.

 

"Slovenská komora učiteľov si kladie otázku, prečo od prvého okrúhleho stola ubehlo až osem mesiacov. Pýta sa, aký je prínos tohto stretnutia, keď sa jeho prípadné závery s veľkou pravdepodobnosťou nepodarí uskutočniť počas mandátu ministra školstva v tomto volebnom období," uvádza sa v stanovisku SKU. Komora zároveň nevidí zmysel vo formáte stretnutia, na ktorom sa má podľa nej za veľmi krátky čas prerokovať široký okruh závažných otázok. "Uprednostnili by sme systematické a pravidelné stretávanie sa odborníkov a profesijných organizácií v pracovných skupinách, kde by bol vytvorený dostatočný priestor na dôkladné prediskutovanie jednotlivých problémov a vypracovanie kvalifikovaných riešení," dodáva SKU.

 

Draxler ďalej uviedol, že okrúhly stôl pôvodne plánoval v októbri, ale pre jeho odvolávanie v parlamente museli termín presunúť. "Aj novembrový termín som síce vnímal ako nešťastný, práve kvôli blízkosti volieb a možnej snahe o politizáciu tejto udalosti, ale okrúhly stôl som rozhodne urobiť chcel, potrebujeme ho," zdôraznil minister. Formát diskusie označil za dobrý.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies