Draxler: Ekoiuventu som nevyhlásil za prebytočný majetok

NETKY.SK • 24 Október 2015, 14:01 • 2 min
Draxler: Ekoiuventu som nevyhlásil za prebytočný majetok

BRATISLAVA - Nie je pravda, že ja som vyhlásil Ekoiuventu na Búdkovej ulici v Bratislave za prebytočný majetok. Povedal to v dnešnej diskusii Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) - Sobotné dialógy na Rádiu Slovensko minister školstva Juraj Draxler (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

V relácii ďalej pripomenul, že je pripravený prijímať podnety a ideové zámery o tom, čo s Ekoiuventou. "Vynárajú sa rôzne názory. Jeden názor je taký, že sa to viac hodí na kultúru, ďalší hovoria, že sa dá využiť aj na športové aktivity. Objavujú sa aj názory, že sa môže vrátiť krúžková činnosť. Pri tomto areáli sú veľmi komplikované vzťahy, pretože je obkolesený súkromnými pozemkami. Snažíme sa nájsť zmysluplné využitie, čo nie je jednoduché," spomenul Draxler. "Čo mi vadilo na komunikácii s opozičnými poslancami, bolo to, že mi to predhadzovali, ako keby sme si vybrali Ekoiuventu ako lukratívny majetok, ktorý speňažíme," pokračuje. Ako ďalej pripomenul, areál bratislavskej Ekoiuventy bol súčasťou oveľa rozsiahlejších zmien, ktoré uskutočňujú v rámci ministerstva a v rámci jeho priamo riadených organizácií.


"Vy tam medzi sebou máte opozičných poslancov, bývalých ministrov školstva, prečo ste sa ich nepýtali pána Fronca, čo on urobil s Ekoiuventou, čo on urobil pre to, aby sa tam vrátila krúžková činnosť?" pýtal sa minister školstva poslanca NR SR za SaS Martina Poliačika, s ktorým boli hosťami diskusnej relácie Sobotné dialógy. "Čo urobil pán Jurzica," menoval ďalej Draxler a tvrdí, že od neho chcú, aby za niekoľko mesiacov vyriešil niečo, čo sa neriešilo desať rokov. "Osem rokov bola vláda Smeru. V mnohých veciach sa budeme odvolávať na minulosť. Strana Smer mala veľa možností to napraviť. Za tých osem rokov napríklad, pán minister, určite bola možnosť uvaliť vecné bremeno na prístupovú cestu k budove Ekoiuventy. Môj názor je taký, že na veci, za ktoré pána ministra v súčasnosti kritizujú, keby nebolo verejne upozornené, tak mnohé z nich by jednoducho dopadli inak," ukončil Poliačik.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona