Dravecký verí v účasť na druhom šampionáte

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 17:39 • 2 min
Dravecký verí v účasť na druhom šampionáte

BRATISLAVA - Hokejový útočník Vladimír Dravecký má šancu zúčastniť sa na svojom druhom svetovom šampionáte v kariére.

slovakia

left justify in out

K slovenskému tímu sa pripojil v utorok na poslednom zraze pred turnajom v Prahe a Ostrave, ktorý sa uskutoční od 1. do 17. mája. Až do druhej polovice minulého týždňa mal 29-ročný krídelník povinnosti v Třinci, s ktorým bojoval vo finále českej extraligy. "Oceliari" napokon prehrali siedmy finálový duel s Litvínovom a získali strieborné medaily.

 

"Prehra už prebolela. Keď si však na to finále spomeniem, stále mám zmiešané pocity. Finále i celé play-off boli dobré, mali úroveň. Škoda, že sme ten siedmy duel doma prehrali. Myslím si, že ak by sme dali prvý gól, tak uspejeme," vrátil sa Dravecký k finálovej sérii českej extraligy. 

 

Dvadsaťdeväťročný rodák z Košíc hral už na MS 2010 v Nemecku. Tento rok má dobré šance dostať sa opäť do mužstva. Do tímu sa dostal v poslednej možnej chvíli krátko pred začiatkom šampionátu. "Uvidíme, čo prinesú najbližšie dni. Bol by som zlý športovec, ak by som neveril, že sa nedostanem do mužstva. Uvidíme, ako to dopadne. Som rád, že som opäť v reprezentácii. Tešil som sa na všetkých chlapcov, už som ich dlhšie nevidel," tvrdí Dravecký, ktorý by mal zotrvať v Třinci aj v sezóne 2015/2016. 

 

Počas pôsobenia v českej extralige mal možnosť sledovať bezprostredné prípravy na šampionát. "V Česku to dosť znamená, je cítiť, že sa blíži turnaj. Ľudia ním žijú. V Ostrave na zápasoch bude veľa Slovákov, tím bude mať veľkú podporu," uviedol Vladimír Dravecký. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies