Dravecký pred Maďarmi: Podcenenie súpera nehrozí

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 10:36 • 2 min
Dravecký pred Maďarmi: Podcenenie súpera nehrozí

PETROHRAD - Prvý a veľmi dôležitý duel čaká na slovenskú hokejovú reprezentáciu na jubilejných 80. majstrovstvách sveta v Rusku hneď v úvode, v sobotu 7. mája o 11.15 h absolvuje stretnutie proti nováčikovi medzi najlepšou šestnástkou národných tímov Maďarsku.

slovakia

left justify in out

Bude to prvý vzájomný zápas oboch mužstiev po dlhých siedmich rokoch, naposledy sa stretli koncom apríla 2009 vo švajčiarskom Klotene, vtedy rovnako vo svojom otváracom súboji svetového šampionátu triumfovali Slováci 4:3 gólom Ľuboša Bartečka trinásť sekúnd pred treťou sirénou.

 

"Pamätám si na ten duel, sledoval som ho v televízii. Chalani sa tam riadne vytrápili. Verím, že my prvý zápas zvládneme a dobre sa odrazíme do šampionátu," povedal útočník Peter Cehlárik, ktorý v sobotu bude sledovať dianie len z tribúny. Tréner Zdeno Cíger totiž plánuje dať šanci iným hráčom.

 

Celkovo to v sobotu bude ôsmy vzájomný zápas Slovenska a Maďarska, v doterajších sa zrodilo päť víťazstiev Slovákov a dvakrát uspeli Maďari - raz v príprave v novembri 2003 a predtým ešte počas 2. svetovej vojny v roku 1941.

 

Slováci v globále nemajú mnoho informácií o ich prvom súperovi na MS. "V dnešnej dobe už vie každý korčuľovať, brániť, strieľať a dávať góly. Maďari sú v A-kategórii, preto to platí aj na nich. Bude to nepríjemný súper, má kanadského tréner a pár hráčov zo zámoria, tak predpokladám, že bude predvádzať jednoduchý a priamočiary štýl hokeja," myslí si kapitán slovenského mužstva Andrej Sekera.

 

Tieto slová potvrdil aj útočník Libor Hudáček. "O Maďaroch viem veľmi málo, pretože som proti ním nikdy nehral. Pozrel som si ich súpisku, ale to je všetko. Majú niekoľko hráčov zo zámoria a na nich to bude postavené, ostatní ich budú dopĺňať. Musíme do duelu vniesť svoj systém a mať zápas pod kontrolou. Nesmieme dovoliť, aby Maďari niečo proti nám skúšali. Chceme viac držať puk a tlačiť sa do šancí," poznamenal hráč švédskeho Örebra. Okrem Maďarov nastúpi tím SR počas prvého víkendu aj proti Francúzom, tento súboj je na programe 8. mája o 19.15 h SELČ. "Po minulé roky sme mali iné vyžrebovanie a na úvod ťažšie mužstvá. Teraz to bude opačné, musíme sa na to psychicky pripraviť," doplnil L. Hudáček.

 

O maďarskom tíme nevie nič ani Vladimír Dravecký. "Myslím si však, že z našej strany nehrozí podcenenie súpera, iste to bude náročný duel," povedal. Tréner Zdeno Cíger si bol Maďarov pozrieť v jednom z prípravných duelov pred MS priamo v Budapešti a čo-to mu to napovedalo. "Prípravné zápasy sú síce trochu iné ako vrcholný turnaj. Podľa ich prejavu ide o typický kanadský hokej, úplne jednoduchý s početnou streľbou," povedal kouč.

 

Z maďarského družstva si na predchádzajúci zápas proti Slovákom spomína hneď niekoľko hráčov. Jedným z nich je aktuálny kapitán Márton Vas, ktorý bol vtedy útočník a momentálne je obranca. "Najväčší rozdiel spočíva asi v tom, že teraz mám 36 rokov a patrím k najstarším v tíme. Na druhej strane - pred siedmimi rokmi sme mali aj starších hráčov, ako som teraz ja. To len svedčí o tom, že maďarský hokej napreduje. Keď vám začne ťahať na štyridsať, mladíci vás vytlačia, aj mňa to čaká," povedal skúsený zadák M. Vas.

SLOVENSKO - MAĎARSKO 7 zápasov - 5 víťazstiev - 0 remíz - 2 prehry, skóre 46:18
Slovensko - Maďarsko 0:6 (Garmisch-Partenkirchen, 20. februára 1941)
Slovensko - Maďarsko 15:1 (Prievidza, 10. marca 1994)
Slovensko - Maďarsko 11:2 (Prievidza, 11. marca 1994)
Slovensko - Maďarsko 10:0 (Poprad, C-kategória MS, 24. marca 1994)
Slovensko - Maďarsko 2:4 (Budapešť, 6. novembra 2003)
Slovensko - Maďarsko 4:2 (Budapešť, 12. februára 2005)
Slovensko - Maďarsko 4:3 (Kloten, MS, 24. apríla 2009)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies