Dravecký hráčom Slovana, belasým sa upísal do roku 2014

NETKY.SK • 24 Máj 2012, 06:56 • 2 min
 Dravecký hráčom Slovana, belasým sa upísal do roku 2014

Dravecký hráčom Slovana, belasým sa upísal do roku 2014 - Hokej Piatym novým hráčom v kádri hokejistov bratislavského Slovana sa pred premiérovou sezónou v KHL stal Vladimír Dravecký. Hokejista s renomé kanoniera, ktorý doteraz pôsobil v HC Košice, podpís

slovakia

left justify in out

img

Piatym novým hráčom v kádri hokejistov bratislavského Slovana sa pred premiérovou sezónou v KHL stal Vladimír Dravecký. Hokejista s renomé kanoniera, ktorý doteraz pôsobil v HC Košice, podpísal s belasými zmluvu na dve sezóny do roku 2014. Informuje o tom oficiálny portál bratislavského klubu.
      Dvadsaťsedemročný Dravecký zaznamenal v uplynulej sezóne Tipsport extraligy 34 gólov, z toho 11 v play off. V minulosti pôsobil v nižšej zámorskej súťaži AHL v klube Manchester Monarchs (farma Los Angeles Kings). Na jeseň 2010 odohral 7 zápasov za účastníka KHL Jugra Chanty-Mansijsk, klub ho však potom poslal do nižšej súťaže. 
      Dravecký patrí medzi tých hráčov našej extraligy, ktorým dal v tejto sezóne dôveru nový reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek. V reprezentačnom drese odohral v tejto sezóne 5 zápasov a strelil v nich jeden gól. Z reprezentácie vypadol až tesne pred záverečnou nomináciou na MS vo Fínsku. Nateraz teda zostáva v jeho osobných štatistikách jedna účasť na vrcholnom podujatí, na MS 2010 v Nemecku, kde odohral 6 zápasov.
      Vedenie HC Slovan bezprostredne po skončení sezóny deklarovalo zámer sformovať pre KHL kvalitné konkurencieschopné mužstvo, v ktorom bude viacero reprezentantov Slovenska a ďalší špičkoví hráči z extraligy, ktorí sú perspektívni pre klub i reprezentáciu v horizonte najbližších 2-3 rokov. Už predtým získal Slovan do kádra trojicu čerstvých vicemajstrov sveta - Mária Bližnáka a Milana Bartoviča, ako aj Milana Kytnára. Belasí prejavili záujem aj o služby 29-ročného reprezentačného krídelníka Michela Miklíka z HC Košice. 

 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies