Drastická irónia: Saudská Arábia bude v OSN rozhodovať o právach žien

NETKY.SK • 25 Apríl 2017, 17:48 • 2 min
Drastická irónia: Saudská Arábia bude v OSN rozhodovať o právach žien

RIJÁD – Znie to ako čierny humor ale je to realita. Saudská Arábia sa na štyri roky stane súčasťou Komisie OSN pre postavenie žien v spoločnosti. Tento orgán Organizácie spojených národov sa venuje výhradne propagácii rovnosti pohlaví a posilneniu postavenia žien v spoločnosti.

slovakia

left justify in out

Aby toho nebolo málo, toto škandalózne rozhodnutie prišlo práve v čase, keď sa islamský režim chystá ukrižovať neplnoletého mladíka za protivládne protesty.

 

Saudská Arábia sa dostala do Komisie OSN po tajnom hlasovaní. Jej členstvo odštartuje na budúci rok a potrvá až do roku 2022.

 

Monarchia, v ktorej vládne tvrdá ruka wahhábistickej vetvy islamu nie je jediným nováčikom za týmto dôležitým stolom, ale ako jediná tam nemá čo robiť. Po vypustení tejto správy sa objavili vlny ostrej kritiky najmä zo strany ochrancov ľudských práv.

 

Podľa organizácie UN Watch, ktorá podrobne sleduje každý krok OSN, je práve Saudská Arábia najväčším nepriateľom žien.

 

„Zvoliť Saudskú Arábiu na ochranu ženských práv, to je ako urobiť podpaľača šéfom požiarnikov v meste,“ komentoval fakt riaditeľ Hillel Neuer na sociálnej sieti.  

 

Neuer informoval, že za prijatie Saudskej Arábie do OSN hlasovalo najmenej 5 členských štátov z EÚ, ktoré sú súčasťou 54-člennej Ekonomickej a sociálnej rady (ECOSOC). V diskusii pred hlasovaním bola najväčším odporcom voči tomuto kroku Čína. 

 

Okrem Komisie OSN pre postavenie žien bola Saudská Arábia znovu zvolená aj do Rady OSN pre ľudské práva, kde má aj hlasovacie právo. 

 

Saudská Arábia je známa tým, že porušuje základné ľudské práva žien, náboženských menšín a tvrdo trestá kritikov vlády väznením, bičovaním či mučením.

 

Táto krajina si drží prvenstvo v rebríčku trestov smrti na svete. Ten môžete dostať napríklad za rúhanie (podobne aj v Pakistane). Najčastejší spôsob popravy je sťatie mečom. Vyskytol sa dokonca prípad, kedy po odťatí hlavy telo následne ešte ukrižovali.

 

 

Islamské právo = Neprávo

 

Ak je žene ublížené, musí zohnať najmenej štyroch mužov, ktorí jej tvrdenie dosvedčia, aby prípad vôbec mohla podať na súd. To sa samozrejme asi nikdy nestane, keďže súdiť sa proti mužovi je niečo ako „neslušné.“ Súd navyše v 99% percentách rozhoduje v prospech mužov, bez racionálnych dôvodov len kvôli pohlaviu.

 

Arabky dokonca stále nemôžu šoférovať autá bez sprievodu muža.

 

Áno... a táto krajina teraz bude rozhodovať o právach žien na celom svete. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies