Drámu Všetko čo mám rád uvedú do kín v reštaurovanej verzii

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 15:24 • 2 min
Drámu Všetko čo mám rád uvedú do kín v reštaurovanej verzii

BRATISLAVA - Drámu Všetko čo mám rád (1992) slovenského režiséra Martina Šulíka uvedú 23. júna do kín v reštaurovanej verzii.

slovakia

left justify in out

Deň predtým snímku premietnu v rámci 24. ročníka Art Film Festu, ktorý sa bude konať od 17. do 25. júna v Košiciach. O vynovenú verziu diela sa postaral Slovenský filmový ústav v rámci projektu Digitálna audiovízia.


Všetko čo mám rád sa zameriava na príbeh rozvedeného, momentálne nezamestnaného tridsiatnika Tomáša v podaní Juraja Nvotu, ktorý prežíva vzťahovú krízu so svojou anglickou priateľkou Ann. Tú stvárnila Gina Bellman, známa aj zo seriálu Podvodníci (2008 - 2012).

 

Temperamentná a slobodomyseľná Ann sa vracia späť domov a chce, aby Tomáš odišiel s ňou. Pokušenie je veľké, lenže to by znamenalo opustiť syna v komplikovanom tínedžerskom období, a aj rodičov, ktorí sa dostávajú do veku, keď budú potrebovať pomoc. O slovo sa pritom hlási aj bývalá manželka v podaní Zdeny Studenkovej. Spomínaného tínedžera stvárnil Jakub Ursiny, syn slávneho Deža Ursinyho.

 

"Chceli sme zachytiť atmosféru zo začiatku 90. rokov, obdobie, keď sa menila spoločnosť. Pred každým z nás sa otvorilo mnoho možností ako naplniť život. Mohli sme cestovať, podnikať, zamestnať sa v reklame alebo jednoducho priamo vstúpiť do politiky. Všetko bolo v pohybe, v spoločnosti ešte bola nádej a humor," uviedol režisér Šulík.


Na snímke sa podieľali aj kameraman Martin Štrba, architekt František Lipták, hudobný skladateľ Vlado Godár a scenárista Ondrej Šulaj. "Všetko čo mám rád je asi môj najosobnejší film. Je osobný aj preto, že v ňom hrá môj otec Anton Šulík, a aj preto, že mnohé situácie, ktoré sa do filmu dostali, majú reálny základ," dodal režisér, ktorý týmto dielom odštartoval spoluprácu s producentom Rudolfom Biermannom.

 

"Nechce sa mi veriť, že je to už 25 rokov, ale jedno viem určite, nikdy som to neoľutoval. Martin je vzácny človek a filmár dušou i telom," vyhlásil producent.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona