Drámu Deti predstavia na špeciálnom predpremiérovom turné

NETKY.SK • 2 September 2014, 11:48 • 2 min
Drámu Deti predstavia na špeciálnom predpremiérovom turné

BRATISLAVA - Prvý hraný film slovenského dokumentaristu Jara Vojteka s názvom Deti, predstavia divákom a diváčkam ešte pred distribučnou premiérou, ktorú naplánovali na 25. septembra.

slovakia

left justify in out

Predpremiérové turné odštartuje 15. septembra na Medzinárodnom filmovom festivale Cinematik v Piešťanoch, kde snímku uvedú vo svetovej premiére ako záverečný film festivalu. Zúčastneným ju predstaví celý štáb na čele s režisérom Jarom Vojtekom a scenáristom Marekom Leščákom. Chýbať nebudú ani Éva Bandor, Vlado Zboroň a detskí predstavitelia Roman Bubla a Arnold Nagy.

 

V utorok 16. septembra sa delegácia presunie do režisérovho rodiska, kde film uvedú na Stanici Žilina - Záriečie. Do pôsobiska herečky Évy Bandor, komárňanského Jókaiho divadla, zavíta poviedková dráma 17. septembra, 18. septembra ju premietnu vo Filmovom klube v Múzeu SNP Banská Bystrica a 19. septembra v FK Pocity v Prešove. Špeciálna open-air projekcia sa uskutoční 20. septembra v blízkosti Dobšinej, kde nakrúcali celú poviedku Kanárik a odkiaľ pochádza Arnold Nagy a mnohí ďalší miestni účinkujúci. Deti počas jedinečnej projekcie premietnu na priehradný múr vodnej nádrže Palcmanská Maša, Dedinky. Na Spiši zamieria tvorcovia 21. septembra do FK Iskra Kežmarok. V regióne totiž nakrúcali poviedku Maratón s hlavným hrdinom Martinom Horváthom, ktorého režisér objavil v rómskej osade, kde sa časť filmovej poviedky aj odohrávala. 

 

"Každú zo štyroch poviedok filmu Deti - Syn, Maratón, Kanárik, Otec - sme nakrúcali v inom ročnom období a na rôznych miestach po celom Slovensku. Predpremiérové uvedenia sú našim poďakovaním účinkujúcim a ľuďom, ktorí nám pomohli v regiónoch," vysvetlil producent Mátyás Prikler. 

"Asociácia slovenských filmových klubov podporuje a prezentuje v kinách filmy so silnou autorskou výpoveďou. Tak ako v dokumentoch Jara Vojteka, aj v jeho hranom debute cítime jeho veľký talent a originalitu. Práve preto sme sa rozhodli film Deti zaradiť do "zlatej" kolekcie filmov najväčšej putovnej prehliadky na Slovensku - už 20. ročníka Projektu 100," povedala Silvia Dubecká z ASFK. Do konca roka 2014 uvidia film Deti diváci v takmer 40 slovenských mestách. 


Zoznam termínov špeciálnych predpremiér: 
15. septembra - Medzinárodný filmový festival Cinematik, Piešťany 
16. septembra - FK KC Stanica Žilina - Záriečie 
17. septembra - FK Jókaiho divadlo Komárno 
18. septembra - FK v Múzeu SNP Banská Bystrica 
19. septembra - FK Pocity Prešov 
20. septembra - Priehradný múr Dedinky 
21. septembra - FK Iskra Kežmarok 
24. septembra - Kino Lumiére Bratislava 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies