Dramatika Sama Sheparda zatkli za jazdu pod vplyvom alkoholu

NETKY.SK • 27 Máj 2015, 10:19 • 2 min
Dramatika Sama Sheparda zatkli za jazdu pod vplyvom alkoholu

LOS ANGELES - Amerického dramatika, herca a režiséra Sama Sheparda zatkli v noci z pondelka na utorok za jazdu pod vplyvom alkoholu. Sedemdesiatjedenročný rodák z Illinois sa v pondelok večer vybral do jednej z reštaurácií v Santa Fe v Novom Mexiku.

slovakia

left justify in out

Policajnú hliadku na miesto privolali jej zamestnanci. Tí nahlásili, že istý opitý muž sa snažil šoférovať so zatiahnutou ručnou brzdou. Shepard neskôr policajtom povedal, že vypil asi iba dva poháriky tequily. Informovala o tom miestna policajná hovorkyňa Andrea Dobyns, ktorá tiež uviedla, že Shepard odmietol podstúpiť dychovú skúšku a následne neprešiel testom triezvosti, ktorý pozostáva z viacerých fyzických úkonov. Dobyns sa tiež vyjadrila, že dramatik síce spolupracoval, mal však krvou podliate oči a policajti z neho cítili alkohol. Previezli ho preto do cely, kde strávil noc a v utorok ho obvinili z jazdy pod vplyvom alkoholu.


V podobnej situácii sa herec ocitol aj v roku 2009, keď šoféroval pod vplyvom alkoholu a prekročil maximálnu povolenú rýchlosť. Postavil sa aj pred súd, kde sa za svoje konanie ospravedlnil. Shepard musel zaplatiť súdne poplatky a pokutu. Súd mu okrem toho nariadil absolvovať liečenie závislosti od alkoholu a vykonať sto hodín verejnoprospešných prác.


Sam Shepard napísal viac ako päťdesiat divadelných hier. Jeho dráma Pochované dieťa (1978) získala v roku 1979 Pulitzerovu cenu. Filmovému publiku je známy predovšetkým z filmov Nebeské dni (1978), Homo Faber (1991) či Správna posádka (1983), ktorý mu vyniesol nomináciu na Oscara. Zahral si aj v snímkach Oceľové magnólie (1989), Prípad Pelikán (1993), Krása divokých koní (2000), Čierny jastrab zostrelený (2001), Nechoď klopať na dvere (2005), Sexi pistols (2006), Zabitie Jesseho Jamesa zbabelcom Robertom Fordom (2007), Fair Game (2010), Nepriateľ pod ochranou (2012) či Blízko od seba (2013).

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies