Dramatické VIDEO Pakôň nevzdal boj o život a porazil dve levice

NETKY.SK • 11 Máj 2018, 19:00 • 2 min
Dramatické VIDEO Pakôň nevzdal boj o život a porazil dve levice

KAPSKÉ MESTO - Lev je síce nazývaný kráľom zvierat, život však rozhodne nemá jednoduchý. Na vlastnej koži sa o tom presvedčili dve levice, ktoré sa v Krugerovom národnom parku v Juhoafrickej republike pokúsili uloviť pakoňa. Aj keď sa im podarilo ho zraziť k zemi, nakoniec museli urýchlene opustiť bojisko.

slovakia

left justify in out

Dramatický boj na život a na smrť zachytil Hannes Joubert 26. apríla neďaleko priehrady Ngotso. Najprv videl pakoňa, ktorý sa váľal v prachu, aby sa zbavil parazitov.

 

Okrem turistu si však váľajúceho sa pakoňa všimli aj dve levice na love. Okamžite sa naňho vrhli. Pakôň sa pokúsil postaviť, ale takmer okamžite zase padol na zem pod váhou dvoch zúrivých šeliem, píše server novinky.cz.

 

„V ten deň sme predtým videli, ako levy iného pakoňa bez problémov zabili,“ uviedol Joubert s tým, že levy sú v love pakoňov pomerne úspešné. Tieto dve levice si však museli nechať zájsť chuť. Pakôň jednu z levíc nabral na roh a navzdory tomu, že sa mu druhá zahryzla do stehna, dokázal levicu zhodiť na zem.

 

Tá sa rýchlo odpratala preč, zatiaľ čo jej súputnica neustále visela na pakoňovi. Čoskoro však aj ona skončila na zemi a radšej zmizla do bezpečia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona