Dráma vo Venezuele: V centrálne banke zastrelili ozbrojenca, ktorý vzal rukojemníčku

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 07:32 • 2 min
Dráma vo Venezuele: V centrálne banke zastrelili ozbrojenca, ktorý vzal rukojemníčku

CARACAS - Priamo v ústredí venezuelskej centrálnej banky v pondelok ozbrojený muž zadržal jednu rukojemníčku a zranil dvoch členov ochranky pred tým, ako ho bezpečnostné zložky zastrelili. Informovali o tom agentúry AP a DPA.

slovakia

left justify in out

Násilný čin z metropoly Caracas mal ohlasy po celej juhoamerickej krajine, už otrasenej celé týždne trvajúcimi nepokojmi a rabovaním.

 

Guvernér banky Nelson Merentes uviedol, že muž vtrhol do budovy okolo poludnia a aktivoval alarm spustený detektormi kovov. Začal kričať a strieľať okolo seba, čím zranil dvoch strážcov. Požadoval tiež, aby mu povedali, kde sa nachádzajú riaditelia.

 

Následne vybehol hore schodmi a vzal tam jednu ženu ako rukojemníčku skôr, ako ho zneškodnili ďalší strážcovia. Motív jeho činu nie je známy, dodal Merentes. Zjavne podľa neho išlo o samostatne konajúceho ozbrojenca, situácia je pod kontrolou.

 

Venezuela patrí podľa DPA k najnebezpečnejším krajinám sveta. V juhoamerickom štáte je v obehu množstvo zbraní, najmä v hlavnom meste Caracas dochádza denne k vážnym násilným činom. Venezuelu okrem toho sužuje ťažké hospodárska a zásobovacia kríza. Výrazná inflácia ničí úspory obyvateľov, v obchodoch je nedostatok potravín a pre chýbajúce devízy nemôžu mnohé podniky dovážať naliehavo potrebné suroviny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies