AKTUALIZOVANÉ: Dráma vo Francúzsku! Muž s nožom zaútočil na príslušníčku polície

NETKY.SK • 23 Apríl 2021, 17:29 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ: Dráma vo Francúzsku! Muž s nožom zaútočil na príslušníčku polície

PARÍŽ - Muž pôvodom z Tuniska zaútočil nožom na policajtku priamo na policajnej stanici. Jej kolegovia útočníka zastrelili.

slovakia

left justify in out

  • aktualizované 23. apríla 19:34

Útočníka pôvodom z Tuniska zastrelili policajti, ktorí boli na stanici. Identita a motív páchateľa neboli hneď známe, povedal pre agentúru AP hovorca francúzskej polície. Žena, ktorá sa stala obeťou útoku, bola na policajnej stanici zamestnaná ako administratívna pracovníčka.

 

 

Muž vtrhol na policajnú stanicu
Vyšetrovatelia skúmajú, či išlo o teroristický útok. Motív útočníkovho činu zatiaľ nie je známy. Podľa agentúry AFP, muž pred útokom zakričal  "Allahu Akbar".

 

Aj napriek prvotným informáciám o nezapájaní sa protiteroristickej jednotky do vyšetrovania, prípadom sa však už začala zaoberať aj francúzska protiteroristická prokuratúra. 

 

K činu došlo v zabezpečenej vstupnej hale policajnej stanice o 14:20 hodine. Zosnulá policajná úradníčka utržila dve bodné rany v oblasti krku. Ide o matku dvoch detí vo veku 13 a 18 rokov.

 

Ide o nelegálneho migranta

Útočník mal podľa zdroja AFP 36 rokov. Do Francúzska nelegálne pricestoval v roku 2009, následne však svoj pobyt zlegalizoval. Doposiaľ nebol "v hľadáčiku" francúzskych bezpečnostných zložiek.

 

Francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin na mikroblogovacej sieti Twitter napísal, že smeruje na miesto činu. Na miesto tragédie sa vybrali viacerí vysokopostavení vládni predstavitelia vrátane francúzskeho premiéra Jeana Castexa.

 

"Nikdy sa nevzdáme a budeme pokračovať v boji proti islamistickému terorizmu," reagoval francúzsky prezident Emmanuel Macron. 

 

V minulosti došlo vo Francúzsku k zavraždeniu niekoľkých policajtov, pričom páchateľmi boli aj islamskí extrémisti. Na miesto piatkového útoku odišiel francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin a ďalší vysokopostavení predstavitelia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies