Dráma v škôlke: Dve deti spadli do studne, skočila za nimi učiteľka!

NETKY.SK • 17 Jún 2014, 08:02 • 2 min
Dráma v škôlke: Dve deti spadli do studne, skočila za nimi učiteľka!

BRNO - Deti sa dnes dopoludnia hrali pod dozorom učiteľky v záhrade školy a škôlky v juhomoravskej obci Bohdalice-Pavlovice v okrese Vyškov, keď dvaja asi šesťroční chlapci objavili dieru v poklope studne. Rozhodli sa ju preskúmať, ale spadli dolu do sedemmetrovej hlbiny a museli bojovať o holý život. Pod nimi sa nachádzali štyri metre ľadovej vody.

slovakia

left justify in out

Život im podľa všetkého zachránila ich učiteľka, ktorá sa bez zaváhania vrhla za deťmi dolu.
      

Cez víkend totiž nejakí zlodeji ukradli železnú konštrukciu, ktorá pridŕžala betónové panely prikrývajúce studňu. Po krádeži železnej konštrukcie vznikla asi polmetrová medzera, uviedol pre spravodajský portál Novinky.cz starosta obce Jan Hrežo.
      

Všetko našťastie videla ďalšia učiteľka, ktorá zalarmovala obecných pracovníkov. "Chlapi hneď schmatli rebrík a bežali na pomoc. Väčší chlapec sa po ňom dokázal vyšplhať von, ale ten menší to nedokázal. Takže sme museli čakať na hasičov. Učiteľka musela šliapať vodu a držala ho v náručí, sama sa mohla pridŕžať len rúrky na vodu. Boli tam asi 15 minút, kým ich dostali von," uviedol starosta Bohdalíc.
      

Obaja chlapci aj učiteľka boli podchladení. Vzhľadom na to, z akej výšky spadli do studne, mali šťastie, že sa im nič vážne nestalo. Preventívne ich však všetkých previezli do nemocníc v Brne a vo Vyškove, informovala Novinky.cz. hovorkyňa záchranárov.
      

Starosta takisto uviedol, že poslal chlapov a školníka do zberní surovín v okolí, aby tam vypátrali železnú konštrukciu. Takto sa im možno podarí zistiť totožnosť zlodeja.
      

Navyše, hasiči úplne vyčerpajú vodu zo studne, aby sa presvedčili, že tam už nikto nie je - hoci polícia po nikom nepátra. Nakoniec dajú úrady na studňu také zábrany, "aby s tým už neodišli ani štyria zlodeji", vyhlásil starosta obce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona