Dráma v Rakúsku: Pytliak zastrelil troch ľudí a vzal si rukojemníka

NETKY.SK • 17 September 2013, 16:01 • 2 min
Dráma v Rakúsku: Pytliak zastrelil troch ľudí a vzal si rukojemníka

VIEDEŇ - V Rakúsku prišlo v utorok k rukojemníckej dráme, počas ktorej miestny pytliak zastrelil dvoch policajtov a jedného pracovníka zdravotníckej záchrannej služby. Následne sa zabarikádoval vo svojom príbytku, kam si vzal za rukojemníka ďalšieho z policajtov.

slovakia

left justify in out

Dráma sa začala v pondelok večer neďaleko mesta Annaberg asi 100 kilometrov východne od Viedne. Pytliaka sa pokúsila zastaviť hliadka, ten im však ušiel. Neskôr havaroval a jedného z privolaných príslušníkov špeciálnych zásahových síl postrelil do krku. Keď sa ho pokúšal záchranár ošetriť, útočník zastrelil aj jeho. Policajti rozložili na ceste barikády, pytliak sa však cez ne dostal a zastrelil ďalšieho policajta. Následne na policajnom aute utiekol na svoju farmu. 

V utorok ráno sa údajne stále nachádzal na farme, kde držal v zajatí jedného príslušníka policajných síl. Oblasť je obkľúčená, úrady však váhajú s útokom, keďže v dome môžu byť aj pytliakove deti. Údajne ide o približne 50-ročného muža, ktorému pred niekoľkými rokmi odobrali poľovnú licenciu. Polícia vydala na prípad informačné embargo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies