Dráma v rakúskom lyžiarskom stredisku sa skončila, lyžiarov dostali do bezpečia

NETKY.SK • 30 Január 2018, 06:59 • 2 min
Dráma v rakúskom lyžiarskom stredisku sa skončila, lyžiarov dostali do bezpečia

BERLÍN - Rakúskym záchranárom sa podarilo v pondelok večer vyslobodiť všetkých vyše 150 lyžiarov, ktorí uviazli na pokazenej sedačkovej lanovke v lyžiarskom stredisku Kreischberg severne od Klagenfurtu.

slovakia

left justify in out

Žiadnemu z lyžiarov sa počas záchranárskej operácie prác podľa rakúskych médií nič nestalo. Do operácie boli zapojené tri vrtuľníky a desiatky záchranárov. Predstavitelia strediska pre rakúske médiá vysvetlili, že záchranárov o pomoc požiadali už krátko po poruche lanovky, keďže prišli na to, že oprava by trvala príliš dlho.

 

Lyžiarov uviaznutých na sedačkách vzápätí informovali pomocou megafónov vo viacerých jazykoch, že pomoc je už na ceste. K niektorým sedačkám sa potom záchranári vyšplhali po stĺpoch lanovky a lyžiarov zniesli dole pomocou lán, zvyšných lyžiarov postupne poodvážali vrtuľníky.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies