Dráma v Prievidzi: Muž sa vyhrážal svojej manželke zabitím, ohrozoval ju aj v idúcom aute

NETKY.SK • 3 Október 2016, 16:18 • 2 min
Dráma v Prievidzi: Muž sa vyhrážal svojej manželke zabitím, ohrozoval ju aj v idúcom aute

PRIEVIDZA - Obvineniu zo zločinu vydierania čelí 39-ročný muž z okresu Prievidza. Ten sa svojej manželke po tom, čo sa koncom septembra odsťahovala zo spoločnej domácnosti, vyhrážal zabitím, a tiež ju ohrozoval v idúcom aute, informovala dnes TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

slovakia

left justify in out

"Obvinený muž kontaktoval po prvý raz svoju manželku 28. septembra, pričom jej dal ultimátum, aby sa k nemu vrátila do dvoch dní. Ak to neurobí, tak sa nedožije rozvodu, lebo ju dá zabiť. Na druhý deň skoro ráno svoju manželku kontaktoval zas. Vyhrážal sa jej, že ak sa s ním nestretne, tak jej prepichne pneumatiky na aute," uviedla Antalová.

 

Doplnila, že následne sa muž svojej manželke vyhrážal, že ju zabije, ak sa k nemu nevráti a zabije aj jej brata. "Večer, keď šla domov, ju prenasledoval na svojom vozidle a obmedzoval tak, že sa tlačil do jej jazdného pruhu, potom vypol svetlá, zaradil sa pred ňu, následne prudko brzdil, a potom zrýchlil," ozrejmila s tým, že toto konanie videl aj brat napadnutej ženy, ktorý išiel na druhom aute za svojou sestrou.

 

Žena a jej brat, ktorým obvinený nespôsobil žiadnu ujmu na zdraví a majetku, mali po jeho konaní podľa Antalovej vážne obavy o svoje životy. "Vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné stíhanie obvineného, o ktorom bude dnes rozhodovať sudca Okresného súdu v Prievidzi. Za uvedený skutok mu v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov," dodala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona