Dráma v predĺžení: Belgicko zdolalo USA, vo štvrťfinále vyzve Messiho

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 07:17 • 2 min
Dráma v predĺžení: Belgicko zdolalo USA, vo štvrťfinále vyzve Messiho

SALVADOR - Futbalisti Belgicka sú poslednými štvrťfinalistami MS v Brazílii. V utorňajšom osemfinále zdolali v Salvadore tím USA 2:1 po predĺžení a o postup medzi elitné kvarteto zabojujú v sobotu 5. júla o 18.00 SELČ v Brasilii proti Argentíne.

slovakia

left justify in out

Zlom súboja v Salvadore prinieslo striedanie Romelua Lukakua, ktorého tréner Marc Wilmots poslal na predĺženie. Prvý gól pripravil útočník Chelsea Londýn Kevinovi de Bruynemu (93. minúta) a druhý, ako sa neskôr ukázalo rozhodujúci, strelil sám (105.). V 107. minúte Julian Green znížil, ale na viac sa už USA nezmohli.

Osemfinále MS v Brazílii:


Belgicko - USA 2:1 po predĺžení (0:0, 0:0)

 

 


Góly: 93. De Bruyne, 105. Lukaku - 107. Green. ŽK: Kompany - Cameron. Rozhodovali: Haimoudi (Alž.) - Achik (Mar.), Etchiali (Alž.), 50.000 divákov.

 

Belgicko: Courtois - Alderweireld, Kompany, Van Buyten, Vertonghen - Witsel, Fellaini - Mertens (60. Mirallas), Hazard (111. Chadli), De Bruyne - Origi (91. Lukaku)
USA: Howard - Gonzalez, Johnson (32. Yedlin), Besler, Beasley - Cameron - Zusi (72. Wondolowski), Bedoya (105.+2 Green), Bradley, Jones - Dempsey

Belgičania nastúpili aj s uzdraveným stopérom Kompanym a už v 2. minúte mali prvú šancu, Origiho strelu však pozorný Howard vyrazil na roh. V 16. minúte musel rozhodca prerušiť hru. Na hraciu plochu vybehol fanúšik, ktorý si užil minútku slávy a následne ho spacifikovali bezpečnostné zložky. V 23. minúte sa po Jonesovej zlej rozohrávke v strede poľa razom ocitol v dobrej šanci De Bruyne, ale v koncovke bol zbrklý a poslal loptu vedľa pravej žrde Howardovej brány. Američania miestami nevedeli, kde im hlava stojí, keď ich "červení diabli" obkolesili pred vlastným pokutovým územím a hrozili. Náznaky šancí si vypracovali aj Američania, ale prvý polčas všeobecne priniesol hernú prevahu európskeho tímu, chýbalo mu však korenie futbalu.
      

Aj do druhého dejstva vstúpili Belgičania svižne a v 56. minúte hlavičku Origiho zastavilo brvno. Tlak Belgicka rástol, zámorský súper sa iba bránil a v 60. minúte po akcii Origiho s Mertensom ho len decimetre delili od inkasovania gólu. Z diaľky to následne skúšal Witsel, na druhej strane Dempseyho pokus chytil Courtois. Američania sa zväčša bránili a po ich obrovskej chybe v obrane nevyužil ďalšiu tutovku Origi. V 76. minúte čaroval Howard, ktorý zoči-voči Mirallasovi senzačným zákrokom nohou zachránil svoj tím od inkasovania gólu. Americký veterán podržal svoj tím aj pri ďalších z plejády belgických pokusov, vychytal Hazarda aj Origiho a tak diváci stále čakali na gól.
      

Dočkali sa ho až v predĺžení, keď striedajúci Lukaku udržal stabilitu pri súboji s Bedoyom a z jeho gólovej prihrávky ukážkovo vyťažil De Bruyne - 1:0. Unavení Američania sa snažili vrhnúť sily do útoku, ale na konci prvého predĺženia ich potrestal zlomový muž zápasu Lukaku - 2:0. V 107. minúte striedajúci Green znížil na 1:2 a vykresal nádej USA obrat. V 114. minúte Courtois "prečítal" signál Američanov a skvele zasiahol proti strele Dempseyho. V závere už si Belgičania postup ustrážili.

program štvrťfinále:


piatok 4. júla:
Francúzsko - Nemecko (18.00 SELČ, Rio de Janeiro)
Brazília - Kolumbia (22.00, Fortaleza)
sobota 5. júla:
Argentína - Belgicko (18.00, Brasilia)
Holandsko - Kostarika (22.00, Salvador)
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies