Dráma v Plzni: Poslanca KSČM Valentu v reštaurácii útočník ohrozoval pištoľou

NETKY.SK • 5 September 2016, 18:21 • 2 min
Dráma v Plzni: Poslanca KSČM Valentu v reštaurácii útočník ohrozoval pištoľou

PRAHA - Obvineniu z nebezpečného vyhrážania sa a výtržníctva čelí na slobode 46-ročný muž z okolia Plzne, ktorý v sobotu v jednej z tamojších reštaurácií namieril plynovú pištoľ na poslanca Komunistickej strany Čiech a Moravy (KSČM) Jiřího Valentu.

slovakia

left justify in out

Násilník pri výsluchu na polícii uviedol, že išlo u neho o skrat a nevedel, že Valenta, s ktorým mal problémy už v minulosti, je poslancom. Celá záležitosť podľa neho nemala žiadnu súvislosť s politikou, vyplýva z informácií internetového serveru iDNES.cz.

 

Medzičasom hľadaný muž, ktorý sa napokon v nedeľu sám prihlásil na polícii a odovzdal pri tejto príležitosti aj plynovú pištoľ, nejavil podľa očitých svedkov známky opitosti a nemal problémy s koordináciou pohybu.

 

Valenta uviedol, že obvinený mieril na neho pištoľou pol metra od tváre, pričom sa mu vyhrážal, že ho zastrelí za "komunistické kecy a veci" a potom dodal, že "on strieľať nebude, ale urobí to ktosi iný a inde". V prípade potvrdenia viny súdom hrozí násilníkovi zo súkromnej oslavy v reštaurácii v plzenskej časti Lochotín trest až troch rokov väzenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies