Dráma v Paríži: Muž podrezal hrdlo učiteľovi priamo na rušnej ulici

NETKY.SK • 16 Október 2020, 20:24 • 2 min
Dráma v Paríži: Muž podrezal hrdlo učiteľovi priamo na rušnej ulici

PARÍŽ - Francúzska polícia zastrelila v piatok muža, ktorý neďaleko Paríža podrezal hrdlo stredoškolskému učiteľovi priamo na ulici. Podľa svedkov útočník kričal "Alláhu akbar!"

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry AFP sa obeťou útočníka stal učiteľ dejepisu, ktorý nedávno vo svojej triede ukazoval karikatúry proroka Mohameda.

 

Incident sa odohral neďaleko školy

Policajný zdroj uviedol, že svedkovia počuli útočníka kričať "Alláhu akbar!" (Boh je najväčší!). Hovorca polície poznamenal, že túto informáciu preverujú.

 

 

Podľa dostupných informácií, učiteľovi muž sťal hlavu. K útoku došlo okolo 17.00 hodiny neďaleko školy v meste Conflans-Saint-Honorine v severozápadnej časti metropolitnej oblasti Paríža.

 

Útočník ohrozoval aj privolaných policajtov

Útočník utrpel ťažké zranenia po tom, ako ho v susednom meste postrelili policajti. Muž následne zraneniam podľahol. Prokuratúra uviedla, že prípad vyšetruje ako "vraždu spojenú s teroristickou organizáciou"

 

 

Podľa zdrojov AFP policajti dorazili na miesto po prijatí hovoru o podozrivej osobe, ktorá sa prechádzala v blízkosti školy. Tam našli mŕtveho muža a o 200 metrov ďalej uvideli podozrivého muža s nožom. Útočník začal policajtov ohrozovať, preto sa rozhodli strieľať, pričom ho smrteľne zranili.

 

Polícia miesto ohraničila páskou a privolala pyrotechnikov, keďže sa obávali, že muž by mohol mať na sebe vestu s výbušninami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona