Dráma v obci Ubľa: Pod váhou snehu sa na škole prelomila časť strechy, deti evakuovali

NETKY.SK • 13 Január 2017, 15:02 • 2 min
Dráma v obci Ubľa: Pod váhou snehu sa na škole prelomila časť strechy, deti evakuovali

UBĽA – Pod váhou snehu sa dnes v obci Ubľa v Sninskom okrese prelomila na jednom z pavilónov miestnej školy strecha. TASR o tom informovala starostka obce Nadežda Sirková.

slovakia

left justify in out

"Vyučovanie prebiehalo normálne, ale keď sme videli, že začal praskať múr v triedach, okamžite sme evakuovali deti zo školy. Nikomu sa nič nestalo," priblížila.

 

Dobrovoľní hasiči sa podľa jej slov momentálne snažia odstrániť sneh zo strechy. "Zachraňujeme už aj prvý pavilón, lebo aj tam sa bojíme, aby sa nám neprelomila strecha," uviedla s tým, že čakajú na hasičov, aby pomohli pavilón prekryť celtou. Ako TASR informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove, na miesto boli vyslaní príslušníci Záchrannej brigády HaZZ v Humennom a sninskí hasiči.

 

Podľa Sirkovej bude musieť budovu prísť obhliadnuť aj statik, keďže v triedach sú popraskané steny. "Predpokladám, že strecha sa bude musieť urobiť celá nová," dodala s tým, že poškodený je aj obvodový múr. Ostatné budovy v obci majú rovné strechy, dúfa, že to vydržia. V Ubli, ako dodala, husto sneží odvčera, je tam aj meter snehu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies