Dráma v Kolíne nad Rýnom nemala zrejme teroristické pozadie

NETKY.SK • 15 Október 2018, 16:23 • 2 min
Dráma v Kolíne nad Rýnom nemala zrejme teroristické pozadie

KOLÍN NAD RÝNOM - Nemecká polícia nemá zatiaľ indície, že by rukojemnícka dráma v lekárni na Hlavnej železničnej stanici v Kolíne nad Rýnom, ktorú ukončil zásah príslušníkov policajného útvaru osobitého určenia, mala teroristické pozadie. Skôr sa predpokladá čin zmäteného jednotlivca.

slovakia

left justify in out

Rukojemníčka vyviazla z neho s ľahkými zraneniami. Páchateľ utrpel pri policajnom zásahu, ktorý sprevádzali explózie zrejme omračujúcich granátov i streľba, životunebezpečné zranenia. Priamo v dejisku ho oživovali a medzičasom previezli do nemocnice.

 

Motív činu zatiaľ nie je známy. Polícia, ktorá bola s útočníkom v kontakte ešte pred zásahom, nešpecifikovala ani jeho požiadavky.

 

Informácie priniesli prvý program verejnoprávnej televízie ARD. Západonemecký rozhlas (WDR), tlačová agentúra DPA a internetové vydanie denníka Bild.

 

Nielen Hlavnú železničnú stanicu, ktorá leží v centre západonemeckého mesta neďaleko tamojšieho Dómu, ale aj námestia pred ňou i za ňou evakuovali.

 

Policajná akcia na stanici, ktorá je jedným z najvýznamnejších železničných uzlov v Porýní, prakticky takmer úplne ochromila železničnú dopravu v okolí mesta, ale aj mestskú hromadnú dopravu v lokalite a vynútila si odklonenie mnohých súprav. Cez stanicu prechádza denne okolo 1300 vlakov, ktoré môžu prepravovať celkove až 280.000 cestujúcich.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona