Dráma v Demänovskej Doline: Hasiči vyslobodili zo zavaleného auta osobu v bezvedomí

NETKY.SK • 21 November 2016, 11:09 • 2 min
Dráma v Demänovskej Doline: Hasiči vyslobodili zo zavaleného auta osobu v bezvedomí

DEMÄNOVSKÁ DOLINA – Zranenú osobu v bezvedomí museli v sobotu (19. 11.) večer vyslobodiť hasiči z osobného auta, ktoré na ceste II/584 v katastri Demänovskej Doliny v okrese Liptovský Mikuláš zavalil spadnutý strom.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informoval Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Žiline.

 

Hasiči z Liptovského Mikuláša podľa neho vytiahli zranenú osobu za pomoci príslušníka Horskej záchrannej služby (HZS) z vozidla a nakoľko prestala dýchať, začali okamžite s jej oživovaním. "Zhruba po 40 minútach sa podarilo zranenú osobu oživiť aj za pomoci príslušníkov HZS a privolanej Rýchlej zdravotníckej pomoci (RZP). Medzitým dvaja hasiči prerezávali popadané stromy pre transport zranenej osoby do vozidla RZP," uviedol Kypus.

 

Doplnil, že po naložení zranenej osoby do vozidla RZP bola postupne uvoľnená komunikácia, na ktorú popadali stromy a zavalené vozidlo po uvoľnení spod spadnutého stromu odtlačili mimo vozovku. "Pri odstraňovaní popadaných stromov riadili premávku príslušníci Policajného zboru," dodal Kypus.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies