Dráma v Bille vo Viedni: Lupič zajal zamestnancov a spustil prestrelku s policajtmi

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 07:32 • 2 min
Dráma v Bille vo Viedni: Lupič zajal zamestnancov a spustil prestrelku s policajtmi

VIEDEŇ - Až príslušníci policajného útvaru osobitého určenia WEGA zlikvidovali v sobotu večer vo Viedni za pomoci posádky vrtuľníka ozbrojeného lupiča. Ten sa po neúspešnom pokuse o lúpež v jednej z prevádzok obchodného reťazca Billa pokúsil o útek cez strechy, zranil sa pritom a napokon utrpel smrteľné zranenia pri prestrelke s mužmi zákona.

slovakia

left justify in out

Kriminalisti predpokladajú, že 49-ročný rodák z Bosny a Hercegoviny, ktorý nemá záznam v trestnom registri, v skutočnosti nebol bezúhonným človekom, ale profesionálom, ktorý mal na svedomí niektoré podobné, doteraz neobjasnené lúpeže z minulosti. Nevylučujú, že mohol zmeniť aj identitu. Skúmanie opodstatnenosti takýchto úvah je medzičasom v plnom prúde.

Informácie priniesol rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF a tlačová agentúra APA.

 

Muž, ktorý sa najskôr ukryl krátko pred záverečnou v predajni, aby následne zajal dve zamestnankyne a 18-ročného mladíka vyzývajúc ich na odovzdanie tržby, si nevšimol, že mladý zamestnanec stihol spustiť nepozorovane alarm.

Na miesto smerovali tri policajné patroly a už po príchode prvej z nich došlo k streľbe.

 

Muž najskôr nútil jednu zo zamestnankýň, aby policajtom povedala, že je všetko v poriadku, neskôr sa však mužom zákona nečakane ukázal a bez varovania vystrelil, pričom zranil dvoch z nich. Sám sa dal na útek, potom čo ho zasiahol projektil zo zbrane jedného z policajtov.

 

Kým jeden z policajtov, ktorého guľky zasiahli do brušnej oblasti a stehna, nie je už v ohrození života, druhý je aj po nočnej urgentnej operácii po zásahu do hlavy v kritickom stave a v akútnom ohrození života. Policajné zdroje však dementovali správy na sociálnych sieťach, v zmysle ktorých zraneniam podľahol.

 

Obaja ťažko zranení sú veľmi neskúsení. Jeden z nich prešiel do výkonu služby iba v máji, druhý bol súčasťou patroly ešte ako študent.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies