Dráma: Poľsko vrátilo lietadlo s ministrom obrany Ruska naspäť na Slovensko: Pilot ho nahlásil ako vojenské!

NETKY.SK • 30 August 2014, 06:54 • 2 min
Dráma: Poľsko vrátilo lietadlo s ministrom obrany Ruska naspäť na Slovensko: Pilot ho nahlásil ako vojenské!

BRATISLAVA - Lietadlo s ministrom obrany Ruskej federácie Sergejom Šojguom opustilo bratislavské letisko. Potvrdilo to Ministerstvo vnútra SR. Ide o druhý pokus o odlet, po tom, ako po prvý raz Poľsko odmietlo lietadlo s ministrom pustiť do svojho vzdušného priestoru.

slovakia

left justify in out

Poľsko neumožnilo dnes prelet ruského lietadla s ministrom obrany Ruskej federácie Sergejom Šojguom, vracajúcim sa z osláv 70. výročia SNP do vlasti, pretože ruská strana zmenila z neznámych príčin štatút stroja z civilného na vojenské. Uviedol to hovorca tamojšej štátnej agentúry pre navigáciu leteckej dopravy Pawel Paluch. Zároveň ubezpečil, že poľská strana poskytne svoj vzdušný priestor na prelet ruského vládneho lietadla, ktoré dostalo diplomatické povolenie na spätný let ponad Poľsko ako civilný stroj Aeroflotu.
      

Riaditeľ Tlačového oddelenia Kancelárie ministra vnútra Ivan Netík uviedol, že lietadlu s ruským ministrom bolo odmietnuté povolenie na prelet nad Poľskom o 15.33 h a do Bratislavy sa vrátilo o 16.21 h. Veľvyslanectvo Ruskej federácie v Slovenskej republike zatiaľ k tejto udalosti neposkytlo žiadne stanovisko.
      

Osláv Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici sa mal okrem iných zúčastniť aj poľský prezident Bronislaw Komorowski. Podľa oficiálnych informácií sa pre zaneprázdnenosť napokon nemohol zúčastniť oficiálneho programu, na ktorom bol aj ruský minister. Poľský prezident prišiel až na obed hláv štátov Poľska, Českej republiky a Slovenska, ktorý sa konal na Radnici. Agentúra Reuters, ktorá o incidente informovala, pripomenula, že Poľsko patrí medzi najväčších kritikov krokov Ruska v ukrajinskej kríze a obviňuje Moskvu z agresie na Ukrajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona