AKTUALIZÁCIA: Dráma na Ukrajine! V meste Luck je v autobuse zadržaných 20 civilistov

NETKY.SK • 21 Júl 2020, 11:54 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Dráma na Ukrajine! V meste Luck je v autobuse zadržaných 20 civilistov

KYJEV - Ozbrojený muž prepadol na severozápade Ukrajiny autobus a zadržal približne 20 rukojemníkov. Oznámila to agentúra AP s odvolaním sa na ukrajinskú políciu.

slovakia

left justify in out

Rukojemnícka dráma prebieha v centre mesta Luck, ktoré je metropolou ukrajinskej Volynskej oblasti. Luck leží približne 400 kilometrov západne od Kyjeva.

 

 

Polícia sa pokúša nadviazať kontakt s útočníkom, ktorý má pri sebe bližšie nešpecifikovanú zbraň a výbušniny. Okolie miesta, kde sa nachádza autobus, uzavreli policajné kordóny.

 

 

Vyšetrovateľom sa už muža podarilo identifikovať. Podľa nich na sociálnych sieťach zverejnil príspevky, v ktorých vyjadruje frustráciu zo súčasného ukrajinskej vlády. Z miesta rukojemníckej drámy bolo počuť aj výstrely. Bezprostredne nebolo jasné, či niekto utrpel zranenia.

 

 

Dráma trvá od ranných hodín 

Podľa ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského sa útočník zmocnil autobusu o 09.25 h miestneho času, pričom došlo aj k poškodeniu vozidla. Podľa prezidenta sa polícia pokúša celú situáciu vyriešiť nenásilnou cestou.

 

AKTUALIZÁCIA

 

Útočník vystrelil dve strely na policajtov, po ktorých vyhodil z autobusu granát, ktorý nevybuchol. Podľa predbežných informácií nedošlo k zraneniu žiadneho z rukojemníkov.

 

Ukrajinská národná polícia (Nacpolícia) informovala, že zistila totožnosť páchateľa, volá sa Maxim Stepanovič Krivoš. Muž má duševné poruchy a bol tiež odsúdený.

 

img

 

Pred zajatím rukojemníkov zločinec zverejnil status na Twitteri, v ktorom uviedol, že "štát je prvý terorista". Požaduje, aby vedúci ukrajinských súdov, ministerstiev, prokurátorov, parlamentu, cirkvi nahrali videa, v ktorých by uviedli, že sú "teroristi v zákone".

 

Polícia s útočníkom rokovala

Príbuzní rukojemníkov prišli na miesto. Manželka jedného z rukojemníkov uviedla, že jej manželovi sa podarilo telefonovať a informovať ju o zabavení autobusu. Potom však utocnik rukojemníkom zakázal telefonovať.

 

Páchateľ držal rukojemníkov v autobuse takmer 12 hodín. Okolo deviatej večer špeciálne jednotky zasahovali s cieľom oslobodiť ľudí. V dôsledku toho boli všetci rukojemníci prepustení, nikto nebol zranený.

 

Útočník bol zatknutý. Vyšetrovatelia začali trestné konanie. Za branie rukojemníkov je trest odňatia slobody na sedem až 15 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona