Dráma na mori: Na trajekte vypukol požiar, cestujúcich evakuujú!

NETKY.SK • 28 December 2014, 10:04 • 2 min
Dráma na mori: Na trajekte vypukol požiar, cestujúcich evakuujú!

ATÉNY - Na gréckom trajekte so 411 cestujúcimi a 55 členmi posádky na palube vypukol dnes ráno požiar.

slovakia

left justify in out

K nehode došlo približne 80 kilometrov severozápadne od gréckeho ostrova Korfu. Informovala o tom agentúra DPA.
      

Podľa gréckej televíznej stanice Mega vznikol požiar v garáži plavidla, v ktorej bolo 222 vozidiel, a rýchlo sa šíril ďalej.
      

Trajekt Norman Atlantic, patriaci gréckej spoločnosti ANEK, vyplával zo západogréckeho prístavu Patras a smeroval do talianskej Ancony.
      

Mnoho pasažierov bolo údajne na hornej palube a čakalo na evakuáciu, avšak záchrannú operáciu spomaľovalo rozbúrené more a silný vietor.
      

Jeden z cestujúcich, ktorý sa pomocou mobilného telefónu spojil so štúdiom gréckej televízie, uviedol, že na trajekte nie je dostatok záchranných člnov a viacero ľudí sa pred plameňmi muselo zachrániť skokom do mora. 
      

Podľa agentúry Reuters sa doposiaľ približne 130 cestujúcich podarilo v záchranných člnoch prepraviť na nákladnú loď, ktorá v čase vypuknutia požiaru plávala neďaleko trajektu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona