Dráma Ja, Olga Hepnarová sa uchádza o nominácie na ceny EFA

NETKY.SK • 23 August 2016, 13:43 • 2 min
Dráma Ja, Olga Hepnarová sa uchádza o nominácie na ceny EFA

BRATISLAVA - Dráma Ja, Olga Hepnarová (2016) je medzi 50 snímkami, ktoré bojujú o nominácie na ceny Európskej filmovej akadémie (EFA).

slovakia

left justify in out

Snímka vznikla v koprodukcii Slovenskej a Českej republiky, Poľska a Francúzska. Na réžii a scenári spolupracovali Tomáš Weinreb a Petr Kazda. Vo filme si zahrali napríklad aj Juraj Nvota, Zuzana Stavná, Michalina Olszańska, Martin Pechlát, Marika Šoposká a ďalší.


Na zozname sa tento rok ocitli tituly z 33 krajín Európy, medzi nimi je napríklad aj snímka Stratení v Mníchove (2015) českého režiséra Petra Zelenku. V najbližších týždňoch bude viac ako 3000 členov a členiek akadémie vyberať tituly, ktoré získajú nominácie v kategóriách Európsky film, Európsky režisér, Európska herečka, Európsky herec a Európsky scenárista. Tie oznámia 5. novembra na Európskom filmovom festivale v španielskej Seville.


Sedemčlenná porota rozhodne o víťazoch v kategóriách Európsky kameraman, Európsky strihač, Európsky výpravca, Európsky kostýmový návrhár/návrhárka, Európsky skladateľ a Európsky zvukový technik. Po prvý raz budú rozhodovať aj o držiteľovi či držiteľke trofeje za masky.


Tituly bojujúce o nominácie na ceny pomohli vybrať zástupcovia 20 európskych krajín s najväčším počtom členov a členiek Akadémie, a tiež odborníci a členovia a členky Rady EFA Péter Bognár z Maďarska, Dave Calhoun z Veľkej Británie, Paz Lazaro Barquilla zo Španielska, Christophe Leparc z Francúzska a Alik Shpilyuk z Ukrajiny. Kompletný zoznam filmov zverejnili na webstránke europeanfilmawards.eu. Udeľovanie Európskych filmových cien sa bude konať 10. decembra v poľskom meste Vroclav.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies