Dráma Chlapčenstvo v réžii Richarda Linklatera pokračuje v zbieraní trofejí

NETKY.SK • 9 December 2014, 07:43 • 2 min
Dráma Chlapčenstvo v réžii Richarda Linklatera pokračuje v zbieraní trofejí

LOS ANGELES - Filmová dráma Chlapčenstvo (Boyhood) režiséra Richarda Linklatera s Ellarom Coltranom, Patriciou Arquettovou a Ethanom Hawkom v hlavných úlohách získala v priebehu iba niekoľkých dní ďalšie prestížne ocenenia.

slovakia

left justify in out

Popri Cene newyorských filmových kritikov v kategórii film roka, ako aj oceneniach bostonských filmových kritikov a newyorských internetových kritikov jej najnovšie patrí aj trofej Asociácie filmových kritikov z Los Angeles.
      

Kritici z kalifornskej metropoly ocenili navyše i režiséra snímky, ktorý sa v minulosti zaskvel už filmami ako Pred úsvitom, Pred súmrakom, Pred polnocou, Priznanie alebo Škola ro(c)ku, za najlepšiu réžiu a Patriciu Arquettovú za najlepší ženský herecký výkon. Film uspel aj v kategórii najlepší strih vďaka Sandre Adairovej.
      

Šance snímky pri výbere uchádzačov o najprestížnejšie filmové ocenenie roka - Oscara Americkej filmovej akadémie - sa po udelení týchto cien, prirodzene, ďalej zvýšili. Medzi filmy, ktoré získali viac ako jedno ocenenie, sa zaradila takisto poľská dráma Ida. Film získal cenu pre najlepšiu zahraničnú snímku roka a herečka Agata Kuleszová si odniesla ocenenie za najlepší ženský výkon vo vedľajšej úlohe.
      

Šance pri výbere uchádzačov o Oscara sa v menšej miere zvýšili aj čiernej komédii iného renomovaného filmového tvorcu - Mexičana Alejandra Gonzáleza Iňarita - Birdman s Michaelom Keatonom a Edwardom Nortonom v hlavných úlohách, ktorá získala v uplynulých dňoch cenu Gotham Independent Film Award 2014. To isté možno povedať tiež o snímke A Most Violent Year, ktorú ocenilo združenie filmových historikov, študentov a expertov National Board of Review (NBR). Film nakrútil americký tvorca Jeffrey C. Chandor v hlavných úlohách s Jessicou Chastainovou a Oscarom Isaacom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies