Dráma ako z akčného filmu, na juhu Slovenska museli zasahovať vyjednávači

NETKY.SK • 15 Február 2021, 12:31 • 2 min
Dráma ako z akčného filmu, na juhu Slovenska museli zasahovať vyjednávači

Policajní psychológovia, vyjednávači a členovia Pohotovostného policajného útvaru (PPÚ) zachraňovali 31-ročného muža v krízovej situácii v okrese Dunajská Streda. Muž sa zabarikádoval v izbe a vyhrážal sa, že ak tam niekto vstúpi, siahne si na život. Aby dokázal, že to myslí vážne, brúsil si v miestnosti nože.

slovakia

left justify in out

 

Rodičia 31 ročného syna žiadali o pomoc najskôr cez linku 155. Privolaní záchranári na mieste však zistili, že osoba sa nachádza v akútnej kríze a akákoľvek snaha o pomoc, zlyháva. Rodičia sa báli nielen o život syna ale aj o svoj.

 

POLICAJNÍ VYJEDNÁVAČI BOLI NASADENÍ DO AKCIE DRÁMA V DOME SKONČILA BEZ UJMY NA ŽIVOTE Policajtov žiadali záchranári o...

Uverejnil používateľ Polícia SR - Trnavský kraj Pondelok 15. februára 2021


„Vyjednávači s mužom úspešne nadviazali kontakt, stlmili priebeh, no po viac ako dvojhodinovom vyjednávaní z dôvodu zhoršenia jeho zdravotného stavu policajti PPÚ vykonali zákrok, muža vyviedli z domu a odovzdali do rúk záchranárov,“ informovala o akcii polícia.

Účelom krízového vyjednávania bolo podľa polície nadviazať kontakt s osobou v krízovej situácii a cestou obojstrannej komunikácie vytvoriť podmienky pre upokojenie, stabilizáciu a vyriešenie krízovej situácie tak, aby zabránili pokusu o samopoškodzovanie alebo ublíženia na zdraví a živote iným osobám. Policajní vyjednávači pracovali aj tentokrát v tíme, v úzkej spolupráci s ostatnými zložkami polície.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies