Drake prekonal vlastný rekord na Spotify

NETKY.SK • 18 Február 2015, 16:11 • 2 min
Drake prekonal vlastný rekord na Spotify

LOS ANGELES - Kanadský rapper Drake prekonal rekord na portáli Spotify. Jeho album If You're Reading This It's Too Late, ktorý vyšiel bez ohlásenia 12. februára, si počas prvých troch dní od vydania vypočuli v rámci USA 17,3 milióna ráz.

slovakia

left justify in out

Hudobník pritom držal aj predošlý rekord, a to s nahrávkou Nothing Was the Same (2013). Štúdiovka If You're Reading This It's Too Late drží rekord aj za najviac streamovaný album počas jedného dňa, v sobotu 14. februára si ho totiž vypočuli 6,8 milióna ráz.

 

Nahrávka obsahuje 16 skladieb, na ktorých sa produkčne podieľali napríklad Noah "40" Shebib, Boi-1da či PartyNextDoor. Posledný menovaný na albume hosťuje aj ako spevák, ďalšími hosťami sú Lil Wayne a Travis Scott. 

 

Dvadsaťosemročný Drake, celým menom Aubrey Drake Graham, začínal ako herec v seriáli Degrassi: The Next Generation (2001), v ktorom účinkoval v rokoch 2001 až 2009. Na hudobnej scéne debutoval v roku 2006 mixtapeom Room For Improvement, neskôr vydal štúdiové albumy Thank Me Later (2010), Take Care (2011) a spomínaný Nothing Was The Same, ktoré sa všetky umiestnili na prvej priečke amerického rebríčka Billboard 200. Tento rok by mal vydať ešte aj album Views From The 6. Na konte má jednu Grammy, osem BET Awards či päť Juno Awards. Ako herec sa okrem spomínaného seriálu objavil napríklad v snímke Charlie Bartlett (2007). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona